DOŠLA NA SVOJE VENČANJE UMAZANA KRVLJU, HTELA DA BUDE POGREBNIK, A DANAS VODI RAT SA BIVŠIM: Evo kako je Džoli dosegla zvezde
Foto: Profimedia

danas slavi 48. rođendan

DOŠLA NA SVOJE VENČANJE UMAZANA KRVLJU, HTELA DA BUDE POGREBNIK, A DANAS VODI RAT SA BIVŠIM: Evo kako je Džoli dosegla zvezde

Pop kultura -

Glumica Anđelina Džoli danas slavi 48. rođendan. Holivudska diva rođena je 4. juna 1975. u Los Anđelesu u glumačkoj porodici. Otac joj je glumac Džon Vojt (81), oskarovac poznat po filmovima 'Ponoćni kauboj' i 'Povratak veterana', a majka joj je Maršelin Bertrand, bivša manekenka i glumica. Od detinjstva je Džoli gotovo pa bila predodređena holivudska karijera.

Kad ja imala 11 godina, njena porodica se vratila u Los Anđeles, a ona je počela da pohađa časove glume, no nije je ta strast dugo 'držala'. U buntovnim, tinejdžerskim godinama imala je i poprilično bizarnu želju da radi kao pogrebnik pa je napustila školu. Od malih nogu je bila pomalo drugačija, a velika ljubav bile su joj životinje. Za kućne ljubimce imala je guštere i zmije.

Sa samo 16 godina se osamostalila, radila kao model, pojavljivala se u muzičkim spotovima, a prvu glavnu ulogu dobila je u filmu 'Hackers' 1995. godine. Jedna od najuspešnijih uloga bila joj je svakako ona Lare Kroft u filmu 'Pljačkaš grobova' iz 2001. godine. Anđelina na tom snimanju nije imala kaskadera pa je zbog scena zadobila brojne povrede.

Za Džonija Lija Millera (50) se udala 1996. godine, a na venčanju je nosila crne kožne pantalone i belu majicu na čijoj je pozadini krvlju ispisala njegovo ime. Htela je što 'posebnije' venčanje. Zvanično su se rastali 1999. godine. Njen drugi brak bio je s glumcem i scenaristom Bilijem Bobom Torontom (67). Na venčanju je ponovo bilo krvi, a brak nije dugo potrajao.

Anđelina Džoli
foto: Paramount Pictures / Mutual Film / AFP / Profimedia

Njen najpoznatiji brak zasigurno je onaj s Bredom Pitom (59). Anđelina i Bred zajedno su bili od 2005. godine, a javnost ih je proglasila najlepšim parom na svetu, a u javnosti su godinama delovali skladno. Iako je Anđelina već imala usvojenog Medoksa (21), s Bredom je usvojila devojčicu Zaharu (18). Nakon toga su dobili i svoje prvo biološko dete, Šilu Nouvel (17). Kasnije su usvojili i dečaka, a dali su mu ime Paks (19). Par je 2008. godine dobio, danas desetogodišnje, blizance Noksa Leona i Vivijen Maršelin.

Bred Pit, Anđelina Džoli
foto: Printscreen

Glumac je jednom prilikom iznenadio svoju celu porodicu krajnje originalnim poklonom. Anđelini je kupio konja, a njihovo šestoro dece iznenadio je sa po jednim Šetlandskim ponijem.

Anđelina Džoli, Šajlo Džoli-Pit
foto: Profimedia

Venčali su se u Francuskoj 2014. godine, ali se ipak i rastali. Njihov je razvod, kao i potencijalno pomirenje nepresušna tema u medijima. Postupak za razvodom pokrenuli su 2016. godine, a zvanično su se sastali tek 2019. godine.

Anđelina Džoli, Bred Pit
foto: Profimedia

2020. glumica je priznala da se od Breda razvela 'za dobrobit svoje dece', a onda je usledio niz sudskih parnica. Glumac je u jednom trenutku bio pod istragom za nasilje nad decom. U dokumentima FBI-ja, koje su objavili nekoliko godina kasnije, stoji kako ju je Pit 'tresao i zgrabio' dok je bio pijan.

Par se svađa i sedam godina nakon razvoda pa su tako oboje iznosili prljav veš iz braka, a sukob je nastao i oko starateljstvo nad decom. Ovaj par se svađao i oko bizarnih stvari poput maslina i vinograda. Tako je glumac prošle godine bio ogorčen na bivšu jer je prodala svoj plac u francuskom vinogradu, koji su zajedno kupili 2008. godine na imanju Šato Miraval, suparničkom investitoru.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Pit je tada tvrdio da mu je bivša supruga tako namerno 'htela naneti štetu'. Rekao je i da su se dogovorili da neće prodati svoje placeve bez dopuštenja onog drugog. Nakon što se par razveo 2019. godine, Džoli je dobila odobrenje da proda svoj deo 2021.godine za 164 miliona dolara pre nego što je njihova šira finansijska nagodba finalizirana. Međutim, Pit je pokrenuo sudski postupak kako bi pokušao zadržati većinski deo u firmi koja je vlasnik imanja, navodi The Guardian.

Anđelina Džoli, Irak, izbeglice, UNHCR
foto: EPA / Andrew McConnell

Uz to što voli neobične rituale Džoli je i velika obožavateljka tetovaža, a nekolicinu crteža na telu posvetila je i članovima porodice. Pre 15 godina položila je za pilota te može da vozit male privatne avione. Godinama se bavi humanitarnim radom, a Ujedinjeni narodi imenovali su je Veleambasadorkom dobre volje u više zemalja sveta. Takođe, Udruženje dopisnika UN-a uručilo joj je nagradu Građanina sveta.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:52

OVDE ŽIVI ANĐELINA DŽOLI: raskošna kuća u Los Anđelesu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track