OVO SE GRANIČI S FILMOVIMA ZA ODRASLE: Ćerka Džonija Depa u KONTROVERZNOJ SERIJI masturbira i guši se! Eksplicitne scene ŠOKIRALE
Foto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

THE IDOL

OVO SE GRANIČI S FILMOVIMA ZA ODRASLE: Ćerka Džonija Depa u KONTROVERZNOJ SERIJI masturbira i guši se! Eksplicitne scene ŠOKIRALE

Pop kultura -

"The Idol", nova serija u kojoj glume Lili Rouz Dep i The Weeknd premijerno je prikazana u nedelju uveče, a već je prate kontroverze, odnosno, seksualno-eksplicitni i ponižavajući sadržaj.

Rane recenzije serije tvorca "Euphorije", Sema Levinsona, nazvale su seriju "toksičnom" i "uznemirujućom", dok se u nedavnom pisanju Rolling Stone-a tvrdilo da serija graniči s "po*nićima seksualnog mučenja". HBO serija prati lik Lili Rouz Dep, ujedno i ćerke Džonija Depa, Džoselin, koja tumači pevačicu koja je doživela nervni slom na svojoj poslednjoj turneji.

U seriji, mlada Džoselin upoznaje vlasnika noćnog kluba Tedrosa (The Weeknd) kako bi pokušala da preokrene svoju karijeru, a stvari ovde kreću nizbrdo.

Lili Rouz Dep
foto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U seriji "The Idol" takođe glume Den Levi, Džejn Adams, Rejčel Senot, Davajn Džoj Randolf, Henk Azarija, Elizabet Berkli i En Hejč u jednoj od svojih poslednjih uloga.

Serija počinje upozorenjem da epizoda sadrži "nasilje, golotinju i seksualni sadržaj". Prva scena prikazuje Džoselin na fotografisanju. Od nje se traži da izgleda "stidljivo", a zatim da se "igra s kamerom" i menja poze koje zvuče kao "čisti seks". Kamera se povlači jer Džoselin kreće da plače u raskopčanom crvenom mantilu dok fotograf nastavlja da snima. Već je prva scena ostavila utisak šta tačno možemo da očekujemo od serije. Takođe, u priču se upliće i eksplicitna fotografija Džoselin, koja je neplanirano "procurila" u javnost.

U idućoj sceni, Džoselin snima spot i pušta nekoliko suza pod pritiskom koreografa, menadžera i ostatka svog tima i novinarke Vanity Fair-a. Džoselin nastavlja da posmatra šta se događa i briše suze ispod sunčanih naočara pre nego što se vrati plesačima, a jedna plesačica pokušava da je ohrabri.

Lili Rouz Dep
foto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kasnije te noći, odlazi u noćni klub sa svojim prijateljima, gde je Tedros primeti. The Weekndov lik uzima mikrofon i govori publici da je ona tu i kaže da je "tako lepa" i da želi da pleše s njom.

Tokom izazovnog plesa u centru plesnog podijuma, Tedros uverava Džoselin kako je pop muzika "divan biznis", dok ona to negira i naziva svoju novu muziku "umetnom" i ne želi da je on čuje.

Oboje kažu da se sviđaju jedno drugom, a on tvrdi da ona "ima najbolji posao na svetu, te da bi trebalo više da se zabavlja". Džoselin se vraća kući i jednom rukom počinje da masturbira, a drugom se naizgled guši.

Sledećeg dana razgovara s Talijom iz Vanity Fair-a, koja počinje da joj govori da je smatra "tako impresivnom".

Lili Rouz Dep
foto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Novinarka se fokusira na eksplicitnu fotografiju koja je procurila u javnost i dodaje da "ne može da zamisli svu sramotu i poniženje koju je Džoselin osetila". Doduše, pohvaljuje njenu izdržljivost i naziva je "impresivnom, baš poput nekog olimpijca".

Pomenuta novinarka sugeriše da Džoselin "odj*** lika koji joj je to učinio" i smatra da bi fotografija koja je procurila bila inspirativna za mlade žene i devojke širom sveta koje su bile ciljane i ponižene na način na koji je bila ona.

Epizoda se završava ponovnim susretom Džoselin i Tedrosa, koji dolazi kod nje. On sipa sebi piće i sedi na sofi pre nego što se pogleda u ogledalo u punoj veličini i konzumira kokain. Nadalje, gleda se u ogledalo i uvežbava svoju uvodnu rečenicu, tj. "Zdravo, anđele", pre nego što Džoselin siđe niz stepenice u svojoj crvenoj haljini koju je nosila u prvoj sceni epizode.

Džoselin mu pušta pomenutu pesmu koja još nije videla svetlo dana, ali je zaustavlja na pola puta jer misli da je mrzi.

On kaže da vidi "zašto izdavačka kuća to želi da objavi", a tvrdi da joj se čini pomalo "neiskrenom".

Ubrzo, napetost raste i Tedros joj stavlja povez preko glave i savetuje da bi trebalo da "prestane s preteranim razmišljanjem". Niotkuda joj veže pojas oko vrata, a dok se Džoselin bori i uzdiše, on joj otvara rupu za vazduh u tkanini i kaže joj da "sada može da peva" dok se premijera serije završava.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:16

DŽONI DEP U BEOGRADU: Koji je razlog dolaska velike zvezde?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track