IZLAZI NOVA KNJIGA SRĐANA VALJAREVIĆA: Sve spremno za Noć knjige širom Srbije, a ove popuste su spremili na više od 50.000 naslova
Foto: Nemanja Nikolić

tradicija

IZLAZI NOVA KNJIGA SRĐANA VALJAREVIĆA: Sve spremno za Noć knjige širom Srbije, a ove popuste su spremili na više od 50.000 naslova

Kultura -

Jun donosi brojne radosti, a jedna od njih sigurno je 28. Noć knjige, koja će biti održana od 9. do 11. juna u organizaciji "Lagune" i knjižarskog lanca "Delfi".

U 34 grada u Srbiji i regionu, ukupno na 59 lokacija, očekuje vas više od 50.000 naslova, hitova domaće i svetske književnosti, s popustom do 40%. Na konferenciji za medije najavljena su nova izdanja, a među njima je "Brod koji je zaplovio kroz maglu" Srđana Valjarevića.

Srđan Valjarević
foto: Nemanja Nikolić

- Nastavak doživljaja Frica, Dobrile, Mate, Kineza Lija, Profesora filozofije, Malog deteta i drugih slikovitih junaka ove vesele družine. Dok neprestano menjaju majice sa odštampanim uvek novim sloganima koje su sami izmislili, najčešće primerenim situaciji, ovi naši savremenici nastavljaju da raspravljaju i o svakodnevnim i o istorijskim događajima koji ih okružuju, u mnogo čemu apsurdnim - stoji u najavi.

Noć knjige
foto: Laguna

Nove knjige objavili su Bojan Ljubenović, Jelica Greganović, a izlazi i novi roman kultnog pisca za mlade Gradimira Stojkovića "Ja kao ti, ti kao ja".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track