TATA JE TRI PUTA PUCAO NA MENE, A ONDA GA JE MAMA UBILA Stravično detinjstvo slavne glumice ostavilo je na njoj NEIZBRISIVE TRAUME
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

TATA JE TRI PUTA PUCAO NA MENE, A ONDA GA JE MAMA UBILA Stravično detinjstvo slavne glumice ostavilo je na njoj NEIZBRISIVE TRAUME

Pop kultura -

Jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica svih vremena, Šarliz Teron, danas ima život o kakvom je pre mogla samo da sanja. Međutim, stvari nisu uvek bile tako idealne. Naime, glumičina životna priča strašnija je i od nekih filmova u kojima je glumila, pogotovo kad je reč o njenom detinjstvu koje, kako je više puta istakla, ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.

Šarliz je odrasla na farmi u gradiću blizu Johanersburga. Otac joj je bio alkoholičar, pa su roditelji imali velikih problema u braku. Žrtva tih problema bila je glumica, čije je detinjstvo provela uz oca koji je maltretirao nju i majku.

Oca opisuje kao vrlo bolesnog čoveka, pored kog joj je život bio pakao.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

"Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidivost se ugradi u organizam do kraja života, više pogađa nego događaj te noći", rekla je.

Jedne kobne noći sve se preokrenulo, a mlada Šarliz je doživela veliku traumu. Te noći otac je došao kući mrtav pijan. Uzeo je pištolj i mahnito hodao po kući, preteći da će ubiti Šarliz i njenu majku. U tom trenutku su njih dve bile sakrivene u sobi, iza zaključanih vrata. Ubrzo su se začuli pucnji. Njen otac je ispalio nekoliko metaka prema sobi u kojoj su se njih dve nalazile.

"Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata dok je on gurao vrata. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Napravio je korak unazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan nas metak nije pogodio, što je pravo čudo. Ali, ona je u samoodbrani pucala na njega", rekla je Šarliz i dodala da se ne stidi da o tome govori.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Ishod tragične noći je da joj je majka ranila ujaka i ubila oca. Njena majka nije osuđena, jer je sud zaključio da se radilo o nužnoj odbrani. Međutim, na pitanje šta bi promenila da može da se vrati u prošlost, Šarliz se nije dvoumila.

"Naterala bih svoje roditelje da se razvedu, to je sve. Što se ostalog tiče, moj život je predivan i nikad ga ne bih menjala", rekla je.

Inače, njen put do slave krenuo je kada je imala 16 godina. Tada je potpisala ugovor s italijanskom modnom agencijom, te se s majkom preselila u Milano. Tri godine kasnije, preselila se u Los Anđeles kako bi nastavila glumačku karijeru.

sarliz teron
foto: EPA Nina Prommer

Dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Čudovište". Za ulogu u pomenutom filmu Šarliz je morala da se ugoji 15 kilograma.

Nakon osvojenog Oskara vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela, koji joj je zahvalio što je, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, Holivudu predstavila njihovu zemlju na najbolji mogući način.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Danas je Šarliz jedna od glumica A liste, vrlo je cenjena u svom poslu, a osim o poslovnim uspesima, šuška se i o njenom ljubavnom životu.

Bila je, koliko je javnosti poznato, sa Šonom Penom, Kijanuom Rivsom, Stivenom Dženkinsom i Stjuartom Taunsendom, iako su je povezivali s brojnim drugim velikim imenima, ali niko od njih nije uspeo da je odvede pred oltar.

"Nikada nisam htela da se udam, niti sam bila u iskušenju da se predomislim. Jednostavno mi nije bitan brak, bitan je odnos dvoje ljudi", istakla je tada i dodala da je ono što je istinski ispunjava majčinstvo.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Godine 2012. usvojila je dečaka Džeksona, a tri godine kasnije i devojčicu August.

"Znala sam da će moja deca pronaći put do mene. Kad i gde je bilo vreme. Kad sam se odlučila na usvajanje pitala sam u kojim američkim državama nije problem da usvojitelj bude samohrana žena. Oboje moje dece je rođeno u SAD. Oboje su Afroamerikanci i oboje ih jako volim", rekla je Teron.

Kad je Džekson imao tri godine, glumica je shvatila da je on transrodna osoba.

"Da, i ja sam mislila da je dečak. Sve dok me nije pogledala kad je imala tri godine i rekla: 'Nisam dečak'", rekla je pre nekoliko godina.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

"Imam dve predivne ćerke koje, kao i svaki drugi roditelj, želim da zaštitim i želim da rastu i napreduju. One su rođene takve kakve su rođene, a gde će se i kako naći na svetu kada odrastu, a ko žele da budu, nije na meni da odlučujem. Moj je posao, kao roditelja, da ih slavim, volim i pobrinem se da imaju sve što im je potrebno kako bi mogli da budu sve što žele", rekla je 45-godišnja glumica.

Šarliz je svojevremeno priznala da je njenoj transrodnoj ćerki s godinama sve teže jer joj se svi obraćaju u muškom rodu. I ona je jednom prilikom u intervjuu upotrebila tu zamenicu, a kada je došla kući, Džekson ju je zamolila da priča o njoj kao devojčici.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

"Povredila sam njena osećanja kad god sam o njoj govorila novinarima koristeći pogrešne zamenice. U tom trenutku sam odlučila da ne želim da budem takva majka i odlučila sam da naglas govorim istinu i podržim svoje dete", rekla je glumica.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

01:03

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA NINE PRLJA: Od svetla marine u Dubaiju do krijumčarenja kokaina i odsjaja metalnih rešetaka zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track