OVAKO DANAS IZGLEDA ČOVEK ZA KOGA SU SVI MISLILI DA JE OTAC PRINCA HARIJA: Strašno je izdao Dajanu, a Čarlsov komentar se pamti
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

BURNA VEZA

OVAKO DANAS IZGLEDA ČOVEK ZA KOGA SU SVI MISLILI DA JE OTAC PRINCA HARIJA: Strašno je izdao Dajanu, a Čarlsov komentar se pamti

Pop kultura -

Drame unutar britanske kraljevske porodice godinama zaokupljaju pažnju javnosti. Trenutno su u fokusu interesovanja odnosi između posvađanih prinčeva, Harija i Vilijama. Međutim, ono što su danas Megan i Hari nekad su bili Dajana i Čarls kada je popularnost u pitanju.

Trenutni britanski kralj i njegova bivša supruga bili su u braku 15 godina, a njihov odnos je bio jako turbulentan i poznato je da su oboje za vreme braka imali ljubavnike. Čarls je najviše bio posvećen svojoj trenutnoj supruzi Kamili Parker Bouls, a mnogi su zaboravili njegovu drugu ljubavnicu, koju je odbacio i koja je umrla slomljenog srca.

Princeza Dajana, kralj Čarls Treći
foto: Profimedia

Dajanu su pak povezivali s raznim muškarcima, a neke afere je i priznala. Međutim, od svih njenih ljubavnika najviše se pričalo o jednom, zgodnom oficiru na koga princ Hari neodoljivo liči.

Radi se o oficiru kraljevske konjice Džejmsu Hjuitu, s kojim je Dajana imala ljubavnu vezu devedesetih, a kad se za to saznalo, počelo je uveliko da se šuška da je Džejms pravi otac princa Harija.

Džejms Hjuit
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Povod za to bila je navodna fizička sličnost Hjuita i princa Harija, a i činjenica da Hari fizički baš i ne liči na kralja Čarlsa. Međutim, važno je naglasiti da Hari prilično liči na svog ujaka, Dajaninog brata, Čarlsa Spensera, a i sama Dajana mu je tepala da je "mali Spenser". Takođe, društvenim mrežama se delila i jedna fotografija Čarslovog oca, princa Filipa, na kojoj je upadljivo koliko Hari liči na njega.

Hjuitova afera s Dajanom počela je kad su od njega zatražili da princezu poduči jahanju. Nekoliko meseci kasnije detalji njihove veze su procurili u medije, a 1994. je o njima objavljena i knjiga pod nazivom "Princess in Love" (Zaljubljena princeza).

princeza Dajana
foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Hjuit je, nakon što je napustio vojsku, priznao da je veza s Dajanom trajala od 1986. do 1991.

"Bilo je lako zaljubiti se u nju, mislim da mi se to može oprostiti", rekao je.

Otkrio je takođe da je razmišljao o samoubistvu kad su raskinuli, te da je krenuo na trajekt kako bi otputovao u Francusku, ali da mu je planove pomrsila njegova majka koja je insistirala da otputuje s njim.

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije mogao da izbegne ni pitanja o očinstvu, ali odlučno je odgovorio da u tome nema istine jer je njihova afera počela tek nakon Harijevog rođenja.

"Navodno je njegova crvena kosa slična mojoj pa ljudi govore da ličimo jedan na drugog. Nikad nisam podsticao takve glasine. Iako sam dugo vremena bio s Dajanom, moram ovo da kažem jednom za zauvek: ja nisam Harijev otac. Kad smo se Dajana i ja upoznali, on je već bio beba", rekao je.

Džejms Hjuit, major Džejms Hjuit
foto: Profimedia

Nakon Dajanine smrti, Hjuit je pokušao da proda svoju kolekciju njenih ličnih pisama za 10 miliona funti, što su brojni članovi kraljevske porodice osudili i nazvali izdajom povjerenja.

2004. uhapšen je zbog posedovanja kokaina, ali pušten je s opomenom. 13 godina kasnije navodno je doživeoi srčani i moždani udar, te se borio za život. Iz bolnice su ga pustili mesec dana kasnije, te se navodno uspešno oporavio.

Dzejms Hjuit
foto: Profimedia

Sad ima 65 godina, a britanski mediji pišu da trenutno radi kao baštovan i živi s majkom.

Inače, Hari je nedavno progovorio o toj temi i otkrio da su ga komentari kralja Čarlsa o tome jako povredili.

princ Hari, kralj Čarls
foto: Jack Hill / News Licensing / Profimedia, Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Čarls je u jednom trenutku, navodno kroz šalu rekao Hariju: "Ko zna jesam li ja uopšte tvoj otac", nakon što je upoznao mentalno bolesnog čoveka koji je tvrdio da je pravi princ od Velsa.

Hari je ispričao da je njegov otac voleo da se šali, te se prisetio anegdote iz posete jednoj psihijatrijskoj ustanovi. "Ko zna jesam li ja uopšte tvoj pravi otac? Možda je tvoj otac zaista u Broadmuru (psihijatrijska ustanova), dragi moj sine", navodno se tada Čarls našalio.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track