OMILJENA TINEJDŽ ZVEZDA OPET NA PSIHIJATRIJI: Hodala gola ulicom, umalo zapalila svog psa, pa ponovo završila u MENTALNOJ USTANOVI
Foto: Clint Brewer Photography / A.I.M / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

IMA BIPOLARNI POREMEĆAJ

OMILJENA TINEJDŽ ZVEZDA OPET NA PSIHIJATRIJI: Hodala gola ulicom, umalo zapalila svog psa, pa ponovo završila u MENTALNOJ USTANOVI

Pop kultura -

Nekadašnja Diznijeva zvezda Amanda Bajns (37) ponovo se nalazi u mentalnoj ustanovi. Kako tvrde izvori za TMZ, glumica je došla svojevoljno u "centar za intenzivno bolničko lečenje osoba narušenog mentalnog zdravlja". Pre nedelju dana puštena je iz psihijatrijske bolnice u kojoj je bila od kraja juna.

Bajns pati od bipolarnog poremećaja i ranije je konzumirala razne opijate, a sada je bila u programu koji će joj omogućiti lečenje kod kuće. Ipak, osetila je kako joj to ne pomaže dovoljno, pa je posetila mentalnu ustanovu kako bi bila u "terapeutskom okruženju". Sad će uz sebe imati medicinsko osoblje, terapeute, ali i druge pacijente kako bi se socijalizovala tokom boravka.

Amanda Bajns
foto: Profimedia

Mnogi se nadaju kako će se Amandino stanje popraviti. U psihijatrijskoj bolnici bila je i u martu ove godine, kada je viđena kako sama i gola luta gradom.

Očevidac je tada rekao: "Bajns je hodala u blizini centra Los Anđelesa u nedelju rano ujutru bez ikakve odeće". Mahnula je nepoznatom vozaču u automobilu i rekla mu da se vraća iz psihotične epizode. Amanda je sama nazvala hitnu pomoć.

Najpre su je odveli u najbližu policijsku stanicu, gde je tim za mentalno zdravlje utvrdio da je treba odvesti u psihijatrijsku ustanovu.

Amanda Bajns
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prošlo je godinu dana otkako je Amandino 9-godišnje konzervatorstvo zvanično prekinuto. Amandina majka bila je njen staratelj još od 2013, kada je bilo jasno da ima problema s mentalnim zdravljem - dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj.

Nakon niza bizarnih incidenata - uključujući onaj u kom je zapalila komšijin prilaz, skoro zapalivši svog psa - poslata je na psihijatrijsko odeljenje na lečenje. Činilo se kako se popravilo stanje nekad ogromnoj tinejdžerskoj zvezdi, ali poslednji incidenti zabrinjavaju pa nije isključeno da ponovo "uskoče" njeni roditelji ili pravni tim.

Amanda Bajns
foto: Profimedia

Amanda je imala nekoliko psihičkih slomova, a ove godine u proleće se prvi put pojavila u javnosti i izgledala je neprepoznatljivo nakon što se rešila starateljstva svoje majke Lin Bajns, koja joj je sudski bilo dodeljena kao starateljka nakon glumičinih nervnih slomova.

Holivud je Amandu "odbacio", a čini se kako ona nema nameru da se vrati u tu industriju. U klinici za lečenje pre nekoliko godina upoznala je Pola Majkla, današnjeg verenika. Nedavno su ih fotografi uslikali u opuštenom izdanju.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track