PALATA NAŠLA NAČIN DA SE OBRAČUNA SA HARIJEM ZA SVE UVREDE: Pokazali mu da više nije deo porodice, a uradili su samo jednu stvar
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

ko bi rekao

PALATA NAŠLA NAČIN DA SE OBRAČUNA SA HARIJEM ZA SVE UVREDE: Pokazali mu da više nije deo porodice, a uradili su samo jednu stvar

Pop kultura -

Nakon što su juče svi svetski mediji preneli vest da je sa zvaničnog sajta britanske kraljevske porodice izbrisana titula HRH, odnosno Njegovo Kraljevsko Visočanstvo ispred imena princa Harija, stručnjaci tvrde da on neće ostati bez svega.

princ Hari
foto: Toby Melville / PA Images / Profimedia

Bakingemska palata pretrpela je veliki udarac svoje reputacije i časti kada je princ Hari bez stida imenovao određene članove u svojoj autobiografiji. Na optužbe je cela porodica odgovorila mirnim tonom, ali su našli svoj način da mu pokažu da više nije deo porodice.

princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen/royal.uk

Na zvaničnom sajtovima Bakingemske palate jasno se vidi da je porodica odustala od titule NJKV, odnosno Njegovog Kraljevskog Visočanstva princa Harija, i ovo je za njega svakako težak udarac. Međutim, stručnjaci tvrde da i pored svega kralj Čarls III neće dozvoliti da njegov mlađi sin ostane bez svih titula.

princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen/royal.uk

Kraljevski biograf Robert Džobson tvrdi da mu je izvor iz palate potvrdio da kralj Hariju i Megan neće oduzeti titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa, koje su bile poseban poklon pokojne kraljice Elizabete Druge.

Šta god da se desi u budućnosti, čak i ako, kako kaže Džobson, Megan jednog dana postane predsednica Amerike, titula vojvode i vojvotkinje od Saseksa će im ostati. Podsetimo se da je prema uslovima Megkit sporazuma iz 2020. godine, kada su Hari i Megan napustili London, palata rekla da Hari i Megan Markl mogu da zadrže svoje titule, ali im neće biti dozvoljeno da ih koriste kada odu sa položaja viših članova kraljevske porodice, prenosi Tportal.

Megan Markl
foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako pomenute titule nisu na snazi od 2020. godine, na nekim mestima na stranici kod princa je ostao trag nekih „boljih“ vremena. Međutim, uz ime Megan Markl, titula je uklonjena pre tri godine, pa se Megan na nekim mestima naziva „ona“ ili „vojvotkinja“.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track