CEO ŽIVOT SE ZALJUBLJIVAO U MUŠKARCE, A NJU JE VOLEO DO SMRTI: Evo ko je bila žena koja je OBELEŽILA život Fredija Merkjurija
Foto: Profimedia

OSTALA SA NJIM DO KRAJA

CEO ŽIVOT SE ZALJUBLJIVAO U MUŠKARCE, A NJU JE VOLEO DO SMRTI: Evo ko je bila žena koja je OBELEŽILA život Fredija Merkjurija

Pop kultura -

Jedan od najvećih umetnika svih vremena, Frejdi Merkjuri, pevač grupe "The Queen" vodio je i te kako zanimljiv život.

On je otvoreno pričao o tome da je homoseksualac, ali je imao jednu ženu u svom životu koja mu je bila važnija od bilo koga drugog i za koju je ponosno isticao da je njegova "srodna duša".

Njoj je posvetio brojne pesme, a svakako najpoznatija je predivna balada "Love of my life".

Fredi Merkjuri
foto: Profimedia

Fredi je Meri Ostin sreo 1969. godine kada je imao 24, a ona 19 godina i to pet godina po preseljenju u Englesku i godinu dana pre nego što osnovati bend koji će mu obeležiti život.

Meri Ostin je bila iz radničke porodice, a baš te godine kada je upoznala Fredija, dobila je posao u prestižnom modnombutiku Biba u Kensingtonu.

Ljubav je između njih vrlo brzo planula, a nije prošlo mnogo vremena dok mladi par nije počeo i da živi zajedno.

- Meri je bila neverovatno važna. Ne zaboravite da je brinula o njemu prvih godina dok nije zarađivao ni peni, a Meri je radila. Ona je plaćala kiriju, plaćala je sve dok su živeli zajedno od 1969. godine - rekao je u dokumentarcu "Freddie Mercury: A Christmas Story" Piter Friston, Frejdijev personalni asistent.

Princeza Dajana, Fredi Merkjuri, Gej Bar

Prijateljica Jasmin Petigru rekla je u istom dokumentarcu da su Fredi i Meri bili nerazdvojni od trenutka kada su se upoznali.

- I on je pazio na nju. Uvek je želeo da zna, ako je sa Meri, da je Meri dobro. Ona se zadržala uz njega i on je ostao uz nju

Bili su četiri godine zajedno kada ju je Fredi zaprosio.

- Ostala sam bez reči. Sećam se da sam pomislila Ne razumem šta se dešava. To uopšte nije bilo nešto što sam očekivala - ispričala je kasnije Meri o veridbi.

Par se verio, međutim, Fredi nije mogao da ignoriše svoju rastuću privlačnost prema muškarcima i počeo je da ima afere iza Merinih leđa.

Tek 1976. Fredi je rekao svojoj verenici da misli da je biseksualac.

- Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Sećam se da sam mu rekla Ne Fredi, ne mislim da si biseksualac. Mislim da si gej - ispričala je Meri.

Ovaj razgovor i Fredijevo priznanje je okončalo njihovu vezu. Meri se preselila u stan u blizini, a Fredi je počeo da otkriva londonsku gej scenu.

Meri Ostin je bila uz njega sve do kraja života.

Ipak, Meri je bila i ostala bliska sa pevačem. Odlazila je neretko sa njim na turneje, a bila je i jedna od osoba koja je uz Fredija bila sve do njegove smrti 1991. godine.

U svom testamentu Fredi je ostavio Meri svoju kuću i zapanjujućih pedeset posto svoje buduće zarade sa grupom "The Queen".

- Meri je bila tu kada je postao gej i ona je stala uz njega. Fredi je osećao ogromnu krivicu više od svega za ono kroz šta ju je doveo 1975. kada je raskinuo njihovu veridbu i rekao joj istinu o sebi.

- Isto tako, njegovi bliski saradnici kažu da je Fredi celog života Meri držao pored sebe, poverio joj je svoje finansije i čak zamolio da sakrije njegov pepeo posle smrti.

Devet godina nakon njegove Fredijeve smrti Meri je dala intervju za OK! Magazin u kojem je ispričala da su meseci nakon što je Fredi umro bili "najusamljeniji i najteži period u mom životu“.

- Izgubila sam nekoga za koga sam mislila da je moja večna ljubav- rekla je i dodala:

Prisećajući se tih "potresnih" poslednjih dana, Meri je rekla:

- Kvalitet njegovog života se tako dramatično promenio i svakim danom je imao sve više bolova. Gubio je vid. Njegovo telo je postalo slabije kako je patio od blažih napada.Jednog dana je odlučio da je dovoljno i zaustavio je sve medicinske dodatke koji su ga održavali.

Koliko su Fredi i Meri bili povezani, svedoči i da je Fredi jednom prilikom rekao da je bila zaista posebna.

- Postojale su samo dve osobe koje su meni uzvratile onoliko ljubavi koliko sam ja dao njima: Meri, sa kojom sam imao dugu vezu, i naša mačka Džeri .

- Čini mi se da moja veza sa Meri raste i raste. Voleću je dok ne udahnem poslednjih dah.

Meri je kasnije upoznala slikara Pirsa Kamerona s kojim ima dva sina, a Fredi je njenom starijem sinu bio i kum.

Nikada se nije udala za njega, a kasniji brak s preduzetnikom Nikom Holfordom završio je razvodom nakon pet godina.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:18

Vendi zapevala u gej klubu 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track