KO ZNA ŠTA BI JOŠ POKAZALA DA NAS NIJE RANO NAPUSTILA: Merilin Monro je bila sinonim za lepotu Holivuda, a ovo je njeno DRUGO LICE
Foto: Printscreen

Zvezde van svoje zone komfora

KO ZNA ŠTA BI JOŠ POKAZALA DA NAS NIJE RANO NAPUSTILA: Merilin Monro je bila sinonim za lepotu Holivuda, a ovo je njeno DRUGO LICE

Pop kultura -

Brojni su glumci koje je proslavio jedan žanr, ali oni su dokazali da umeju i mogu i nešto potpuno drugačije. Predstavljamo samo neke od holivudskih zvezda koje su zablistale u drugačijim filmovima od onih na koje smo od njih navikli.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin Monro

Bila je sinonim za lepotu zlatnog doba Holivuda. Pripisivali su joj uloge naivnih lepih plavuša, ali Merilin Monro želela je da pokaže da je mnogo više od toga. Pohađala je časove glume, a filmovi "Sukob u noći" i "Ne trudi se da kucaš" prikazali su je u drugačijem svetlu. Dramu "Autobuska stanica" kritičari su okarakterisali kao ostvarenje u kom je Merilin pokazala da je mnogo više od lepog lica i ko zna šta bi još sve pokazala i postigla da nas nije prerano napustila.

Džim Keri
foto: Profimedia

Džim Keri

Počeo je kao stendap komičar i proslavio se u komedijama, ali Džim Keri je možda najveće uspehe postigao dramskim ulogama. Prva takva bila je 1992. u filmu "Živeti na Mejpl drajvu", a kasnije su došle i role u filmovima "Trumanov šou" (1998) i "Čovek na Mesecu" (1999), s kojima je osvojio Zlatni globus. Ključnom u njegovoj karijeri smatra se uloga u filmu "Večni sjaj besprekornog uma" 2004, a Džim se tri godine kasnije oprobao i u misteriji "Broj 23". Čini se da ga Džek Nikolson nije tek onako nazvao "Džekom sledeće generacije".

Džulija Roberts
foto: Profimedia

Džulija Roberts

Bila je odbegla mlada, zgodna žena, zvezda koja se zaljubi u sasvim običnog momka... Džulija Roberts je debitovala u pozorištu, a iako su je obeležile romantične komedije, iza sebe ima i veliki broj trilera poput filmova "U krevetu s neprijateljem", "Teorija zavere", "Dosije 'Pelikan'"... Prvog Oskara osvojila je za biografski film "Erin Brokovič", a našla se i u ulozi negativke kao zla maćeha u adaptaciji priče o Snežani i sedam patuljaka "Ogledalce, ogledalce".

Tom Henks
foto: Allison Voight / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tom Henks

Njegov glumački početak obeležile su komične uloge, ali se tokom karijere dobro snašao bilo da je putovao u svemir, spuštao avion na reku Hadson ili istraživao ubistva, borio se s homofobijom... Ni ratovi mu nisu strani. Međutim, našla se uloga kojom je fanove uspeo da iziritira. Reč je o liku jedinog menadžera Elvisa Prislija, pukovniku Tomu Parkeru.

(Kurir. rs / TV Ekran / Sanja Marković)

Bonus video:

01:25

UDVARALE SU MI SE HOLIVUDSKE ZVEZDE Maja Mandžuka opisala kako su je startovali svetski poznati glumci: NIJE BILA SAMO JEDNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track