PRVO OGLAŠAVANJE RASELA BRENDA NAKON GNUSNIH OPTUŽBI ZA SILOVANJE: Objavio je snimak, a evo šta je imao da kaže (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

SNIMIO VIDEO

PRVO OGLAŠAVANJE RASELA BRENDA NAKON GNUSNIH OPTUŽBI ZA SILOVANJE: Objavio je snimak, a evo šta je imao da kaže (VIDEO)

Pop kultura -

Glumac i komičar Rasel Brend kaže da je žrtva zavere, te da je ovo bila "vanredna i uznemirujuća" nedelja, nakon što su protiv njega iznesene optužbe za silovanje i seksualni napad.

U trominutnom videu objavljenom na društvenim mrežama zahvalio se pratiocima na podršci i što "dovode u pitanje informacije koje su im prezentovane", prenosi BBC.

To su njegovi prvi javni komentari otkako su optužbe protiv njega prošlog vikenda objavili objavili Sunday Times i ‘Dispatches‘ kanala Channel 4.

Rasel Brend
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Brend je negirao sve tvrdnje.

Podsetimo, u zajedničkoj istrazi koju su sproveli Sunday Times, Times i ‘Dispatches‘ Channela 4, četiri žene optužile su Brenda za seksualno zlostavljanje i silovanje između 2006. i 2013. godine.

Brend je negirao tvrdnje pre nego što su optužbe objavljene, rekavši da su njegove veze "uvek bile sporazumne".

Glumac i komičar nije se direktno osvrnuo na optužbe u trominutnom videu objavljenom u petak, ali je izneo tvrdnje o onome što je opisao kao "medijsku korupciju i cenzuru" optuživao vladu da želi da ga cenzuriše.

Rasel Brend
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Rekao je da će objaviti potpuniji video na stranici za video striming Rumble u ponedeljak, te je dodao da se platforma "jasno obavezala na slobodu govora". Reč je o internet video platformi na kojoj pretplatnici plaćaju minimalnu naknadu od 60 dolara za gledanje.

Brojne optužbe

Što se tiče optužbi koje su iznele četiri žene protiv Brenda, one su sledeće:

- Jedna žena tvrdi da ju je Brend silovao, bez kondoma, uza zid u kući u Los Anđelesu. Kaže da je Brend pokušao da je spreči da ode, sve dok mu nije rekla da ide u toalet. Lečena je u kriznom centru za silovanje istog dana, što je Times potvrdio putem medicinske dokumentacije.

- Druga žena, iz Ujedinjenog Kraljevstva, tvrdi da ju je Brend napao kada je bio u ranim 30-im, a njoj je tada bilo 16 godina i još je išla u školu. Tvrdi da ju je nazvao "detetom" tokom emocionalno nasilnog i kontrolišućeg odnosa. Gledajući unazad, kaže ona, "ponašao se kao predator".

- Treća žena tvrdi da ju je Brend seksualno napastvovao dok je radila s njim u Los Anđelesu. Tvrdi da je ponovo rekla Brendu da se makne s nje, a kada je na kraju popustio, "okrenuo se" i bio "super ljutit". Kaže da joj je pretio da će pokrenuti pravni postupak ako još nekome kaže za te optužbe.

- Četvrtu ženu je navodno seksualno napao u Ujedinjenom Kraljevstvu, te ju je fizički i emocionalno zlostavljao.

Ove nedelje je još jedna žena takođe optužila Brenda da joj je pokazao svoj polni organ, a zatim se tome smejao nekoliko minuta kasnije u svojoj radio emisiji, koja se emtovala na BBC-ju 2008. godine.

Jutjub je takođe suspendovao Brendove kanale kako ne bi mogao da zarađuje od oglasa, a razlog je ‘kršenje politike odgovornosti kreatora video sadržaja. Iz Jutjuba su poručili da preduzimaju mere "za zaštitu svojih korisnika".

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track