KONAČNO SE ZNA KOLIKO NOVCA ZARAĐUJE LEGENDARNI DEL BOJ OD MUĆKI: Rekao je da biti milioner, a evo da li mu se to ostvarilo!
Foto: Printscreen YT

i danas se bogati od serije

KONAČNO SE ZNA KOLIKO NOVCA ZARAĐUJE LEGENDARNI DEL BOJ OD MUĆKI: Rekao je da biti milioner, a evo da li mu se to ostvarilo!

Pop kultura -

"Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri", glasi čuvena rečenica Del Boja iz kultne serije "Mućke", koja se premijerno emitovala od 1981. do 1991. godine, uz nekoliko božićnih specijala, a koja se i danas reprizira. Da li se ova rečenica obistnila u životu glumca Dejvida Džonsona koji je tumačio pomenuti lik?

Dejvid Džonson (83) je po epizodi serije "Mućke" zarađivao 100.000 funti što bi danas bilo 169.000 funti. Fina suma. Del Boj se obogatio i zahavljujući kultnoj ulozi, a onda je počeo svoj biznis.

Mućke, Dejvid Džonson
foto: Profimedia

Njegova kompanija Peglington Productions, koja se ranije zvala David Jason Entertainments Limited), ostvarila je prošle godine prihod od 803.108 funti u gotovini i imovini, pokazali su dokumenti i Companies Housea.

Godinu dana ranije kompanija je platila porez od 402.830 funti, a glumčev prihod za dve godine iznosio je čak 2.1 milion funti, piše The Sun.

Dobro reče Del Boj- POSTAĆU MILIONER. Glumac je poput ovog lika veoma preduzimljiv u privatnom životu iako su njegove poslovne ideje daleko "običnije" od onih koje je osmišljavao omiljeni televizijski junak.

Mućke, Dejvid Džonson
foto: Profimedia

Kako se "Mućke" često repriziraju, Džonson dobija honorar od toga, naplućuje i svoje televizijske, pozorišne i ostale javne nastupe. Njegovi memoari " Del of a Life: Lessons I've Learned" iz 2020. postigli su veliki uspeh, a on čak i iznajmljuje svoj helikopter, navodi britanski list.

Tu je još jedna zanimljivost- Džejson je otkrio da su režiser i producent na audiciji za "Mućke" mislili da će on glumiti dedu u seriji,a ne Dereka Trotera, jer je pre toga igrao o dosta starijih likova. Ipak, njegova želja bila je da glumi Del Boja i to se i ostvarilo.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:49

Serija Prsten sudbine u premijernom terminu u 15h ili reprizi u 22h na Kurir televiziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track