ČUVENA MANEKENKA PALESTINSKOG POREKLA OGLASILA SE O RATU U IZRAELU: Prozivali je da se ne oglašava, a evo šta je NAPISALA (FOTO)
Foto: Alessandro Bremec/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

evo šta je rekla

ČUVENA MANEKENKA PALESTINSKOG POREKLA OGLASILA SE O RATU U IZRAELU: Prozivali je da se ne oglašava, a evo šta je NAPISALA (FOTO)

Pop kultura -

Manekenku Điđi Hadid čiji je otac Mohamed Hadid prozivali su da se oglasi povodom rata u Izraelu. Ona je objavila svoju poruku na Instagramu i njena poruka se dosta komentariše. Evo šta je napisala.

Điđi Hadid "osudila je teror nad nevinim ljudima" i poslala podršku svojim "palestinskim i jevrejskim prijateljima". U napadu Hamasa na Izrael stradao je ogroman broj ljudi.

"Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovom nepravedenom tragedijom i ovaj sukob svakog dana oduzima nevine živote, među žrtvama je najviše dece.

Imam duboko saosećanje i moje srce je slomljeno zbog palestinske borbe i života pod okupacijom, to je odgovornost koju imam svakodnevno. Takođe, imam odgovornost prema svojim jevrejskim prijateljima, i želim da jasno stavim do znanja, što sam činila i ranije: iako imam snove i nade za Palestince, ništa od toga ne uključuje povređivanje Jevreja. Terorisanje nevinih ljudi nije u skladu sa pokretom "Slobodna Palestina" i ne čini bilo šta dobro tom pokretu", napisala je Điđi Hadid i istakla da je drugačije mišljenje o pokretu pokrenulo ciklus odmazde i lažnu ideju da "propalestinski stav znači da je neko protiv Jevreja". Osudila je stradanje civila, bilo da je reč o Paletincima ili Izraelcima.

Điđi Hadid
foto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

"Ako patite dok izražavam saučešće svojim najmilijima, Palestincima ili Jevrejima, šaljem vam svu svoju ljubav i snagu, ko god da ste i gde god da ste.

Postoji mnogo složenih i ličnih osećanja, ali svaki čovek zaslužuje osnovna prava i bezbednost, bez obzira na nacionalnost, veru, etničku pripadnost ili to gde je rođen.

Zejn Malik, Điđi Hadid
foto: Profimedia

Znam da moje reči nikada neće biti dovoljne niti će izlečiti duboke rane tolikog broja ljudi, molim se za bezbednost nevinih života, uvek", napisala je.

Otac Điđi Hadid je Mohamed Hadid koji je palestinskog porekla, a rođen je u Izraelu. Mohamed Hadid je ćerku Điđi dobio sa Jolandom Hadid sa kojom ima i ćerku Belu i sina Anvara. Iz prethodnog braka ima dve ćerke.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track