"RODITELJI NE MOGU DA SE POMIRE S TIM DA SAM GEJ" Američkom glumcu koji je sreću pronašao u Srbiji deda rekao da će GORETI U PAKLU
Foto: Printscreen/Instagram

nije mu lako

"RODITELJI NE MOGU DA SE POMIRE S TIM DA SAM GEJ" Američkom glumcu koji je sreću pronašao u Srbiji deda rekao da će GORETI U PAKLU

Pop kultura -

Američki glumac Adam Devenport već tri godine Srbiju smatra svojim domom. Čudnim spletom životnih okolnosti put ga je iz Los Anđelesa i Njujorka doveo u srpsku prestonicu u kojoj je rešio da ostane.

U šali voli da kaže da ga je u Beograd dovela korona, a da su ga ovdašnje gostoprimstvo, kultura i mentalitet naveli da se tu i skući.

Adam Devenport, glumac
foto: Printscreen/RTS

Otvorio je i školu glume, a neretko ističe da se u Srbiji oseća kao kod kuće.

"Došao sam sam u Beograd, moja porodica je u Čikagu. Oni su mislili da sam lud što dolazim ovde. Mislim da nisu ni znali gde je Srbija. Svakako sam ih oduševio jer su pretpostavili da ću se vratiti. U poslednje tri godine sam uradio sve ono u šta su drugi sumnjali da ne mogu - rekao je glumac nedavno za Blic.

Nedavno je pričao i o komplikovanim porodičnim odnosima i činjenici da njegovi roditelji nisu mogli da se pomire da tim da je Adam gej.

"Kada sam imao 14 godina, roditelji su saznali da sam gej i poslali me na kliniku, u nadi da će mi terapije i hipnoze pomoći da postanem hetero. Slali su me kod dva različita doktora, ali su obojica ubrzo odustala. Deda je jedan dan došao u moju sobu sa knjigom iz 1950. godine u kojoj stoji da je biti gej mentalni poremećaj, dok mi je ujak sveštenik naočigled drugih govorio da ću otići u pakao", ispričao je glumac svojevremeno za Story, pa dodao:

"Sa svim tim stvarima susretao sam se u najosetljivijim godinama. Na svu sreću, bio sam mentalno jak, pa nikada nisam poželeo da se ubijem. Numerolog mi je svojevremeno rekao da ću se oženiti nekim iz Jugoslavije. Kada sam poželeo da se preselim u Srbiju, bio sam u kontaktu s jednim Srbinom iz Norveške. Mislio sam da je možda on taj momak, nažalost, nije potrajalo. Roditelji zbog mog seksualnog opredeljenja nikada nisu došli ni na jedno moje diplomiranje, niti su mi dolazili u goste kada sam živeo u Los Anđelesu ili Njujorku. Nisam ih video četiri godine, a čujemo se svega pet-šest puta godišnje za rođendane i praznike", iskren je bio Adam, koji je nedavno otvorio vrata svog prelepog stana u Beogradu.

Početkom ove godine je dobio i naše državljanstvo i za sada nema nameru da se vraća u rodnu zemlju.

"Ovde se osećam se kao kod kuće. Kao što možda znate, imam srpsko državljanstvo od početka godine i to mnogo govori. Rođen sam u Americi i ovde sam od 2020. godine, rekao je nedavno glumac za Super TV, kojeg možemo da gledamo u jednoj od uloga u novom filmu Radoša Bajića “Heroji Halijarda”.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track