TRAGEDIJA! PREMINUO METJU PERI ZVEZDA SERIJE "PRIJATELJI" U 54. GODINI: Policija pronašla telo, a sumnja se da je ovo uzrok smrti
Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

tuga

TRAGEDIJA! PREMINUO METJU PERI ZVEZDA SERIJE "PRIJATELJI" U 54. GODINI: Policija pronašla telo, a sumnja se da je ovo uzrok smrti

Pop kultura -

Iznenada je preminuo čuveni glumac Metju Peri (54), poznat po ulozi Čendlera Binga u čuvenoj seriji "Prijatelji", prenose ovu tužnu vest svetski mediji.

On se navodno utopio u svom stanu u Los Anđelesu. Jedan od izvora rekao je da su ga policajci pronašli u đakuziju i da nisu pronađeni nikakvi narkotici u blizini tela. Takođe, navodi se da smrt nije bila nasilna, niti da je neko pokušao da ubije glumca.

Metju Peri
foto: LP / Coleman-Rayner / Profimedia

Metju Peri je najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u popularnoj seriji "Prijatelji" iz devedesetih godina, koja je imala 10 sezona. On se pojavljuje u svakoj od 234 epizoda. Njegov lik bio je omiljen među fanovima, a i replike su često citirane i postale deo uličnog govora.

Iako je na ekranu delovao vedro i simpatično, Peri je patio iza kulisa, posebno zbog svoje zavisnosti o drogama i alkoholu, naročito analgeticima. Kroz godine je stvorio zavinosnost prema vikodinnu, čak i dok je bio deo "Prijatelja", i više puta je boravio u rehabilitacionim centrima.

Metju Peri, Kortni koks, Dženifer Aniston, Prijatelji
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Peri je o tome pisao u svojim memoarima, kada je otkrio i da je u jednom trenutku imao samo dva procenta šanse da preživi. To se dogodilo nakon što mu je usled dugotrajne zloupotrebe raznih supstanci puklo debelo crevo. Tada je imao 49 godina. Dve nedelje je bio u komi i proveo je mesece u bolnici. On je istakao da je želeo da podeli svoje bolno iskustvo nakon što je sada siguran da se više neće prepustiti 'mračnoj strani'.

- Morao sam da sačekam dok se ne otreznim i daleko od alkoholizma i zavisnosti da sve to zapišem. Najvažnije je bilo da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima - zapisao je glumac.

Neverovatan je i šokantni podatak je da je bio na detoksikaciji čak 65 puta.

Metju Peri
foto: Profimedia

Metju Peri je rođen 19. avgusta 1969. godine u Vilijamstaunu u Americi. Detinjstvo je proveo putujući na relaciji Montreal – Los Anđeles zbog razvoda roditelja.

Kao tinejdžer želeo je da postane slavni teniser i bio je nacionalno priznata zvezda ovog sporta u Kanadi. Kada se okrenuo glumi u svojim dvadesetim, dobio je željenu ulogu glavnog glumca u pilotu serije o kojoj su svi pričali i koja je danas jedna od najpoznatijih sitkom serija na svetu – "Prijatelji".

Dženifer Aniston, Tejt Donovan, Serija Prijatelji, Prijatelji
foto: Printscreen/YT

Peri nije imao dece. Pre nekoliko godina bio je veren sa Moli Hurvic, ali njihova veza je trajala samo šest meseci.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track