KRALJ ČARLS DOBIO POKLONE NEPOSREDNO PRED SVOJ 75. ROĐENDAN: Kada budete videli njegovu HIT reakciju PAŠĆETE SA STOLICE! (FOTO)
Foto: John Phillips / Avalon / Profimedia

SVE JE NASMEJAO

KRALJ ČARLS DOBIO POKLONE NEPOSREDNO PRED SVOJ 75. ROĐENDAN: Kada budete videli njegovu HIT reakciju PAŠĆETE SA STOLICE! (FOTO)

Pop kultura -

Kralj Čarls dobio je pre vremena rođendanske poklone za 75. rođendan i to od članova južnokorejske zajednice u Londonu.

Kralj Čarls dobio je priliku da sazna nešto više o korejskoj kulturi, uključujući i detalje popularnog Kej popa i to tokom posete metodističkoj crkvi Nju Melden u jugozapadnom Londonu.

74-godišnji Čarls razgovarao je sa korejskim ambasadorom u Ujedinjenom Kraljevstvu Jekolom Jonom i članovima društvenih grupa kako bi čuo nešto više o korejskoj kulturi i kuhinji, a dobio je i rani rođendanski poklon - knjigu recepata i malo kimkija.

kralj Čarls
foto: Yonhap News / Newscom / Profimedia

A dok mu je predstavljano to tradicionalno jelo od fermentisanog povrća, koje može biti i začinjeno zavisno od recepta, monarh se našalio na svoj račun pitavši pristune: "Hoće li mi se obiti o glavu?", na šta su se svi dobro nasmejali.

kralj Čarls
foto: Yonhap News / Newscom / Profimedia

Čarls je posetio i obližnji Cake & Bingsoo kafe, gde je kao rani rođendanski poklon dobio tortu sa ukusom čaja Earl Grey. Dok je bio u kafiću, kralj se raspitivao o Kej-pop muzici i hteo je čuje više o tom žanru.

Kralj je ovih dana održao i svoj prvi zvanični kraljevski govor otkako je preuzeo tron i to kako bi pre svega odao dirljivu počast svojoj voljenoj majci, pokojnoj kraljici Elizabeti II na svečanom otvaranju parlamenta.

kralj Čarls
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Obraćajući se zastupnicima i kolegama u Domu lordova, govorio je o ostavštini službe i odanosti Njenog Veličanstva, dok je pored njega bila supruga kraljica Kamila. Bio je to istorijski i emotivan trenutak za kralja, koji je u maju prošle godine zamenio svoju majku dok se borila sa kretanjem, a koja je preminula u septembru prošle godine.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Odajući joj počast kralj je, noseći državnu krunu, sledio stope same kraljice, koja je toplo govorila o svom ocu kada je prvi put otvorila parlament u novembru 1952. godine.

Poslednji kraljev govor održan je 1950. godine kada je kralj Džordž govorio usred britanske upletenosti u Korejski rat. Bio je previše bolestan da otvori parlament godinu dana kasnije i umro je u februaru 1952., dok je njegova starija ćerka Elizabeta došla na presto.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track