KAD SU GA UPUCALI, DRŽALA MU JE POTILJAK DA MU NE ISCURI MOZAK: Tolerisala mu je SVE LJUBAVNICE, a evo zašto se NIKAD nisu razveli
Foto: EPA/Abbie Rowe National Park Serv

BILA UZ NJEGA DO NJEGOVE SMRTI

KAD SU GA UPUCALI, DRŽALA MU JE POTILJAK DA MU NE ISCURI MOZAK: Tolerisala mu je SVE LJUBAVNICE, a evo zašto se NIKAD nisu razveli

Pop kultura -

Jedan od najpoznatijih predsednika Sjedinjenih Američkih država, Džon F. Kenedi, bio je u braku sa suprugom Džeklin, koja je ostala uz njega sve do njegove smrti, 1963. godine.

Ljubavna priča Džona F. Kenedija i Džeki Kenedi

U proleće 1951, na večeri koju je organizovao Čarls Bartlet, Džon je upoznao novinarku Džeklin Buvije poreklom iz bogate njujorške porodice.

Džeki Kenedi
foto: RRAuction / BNPS / Profimedia

"Nagnuo sam se iznad biljke i zamolio je da izađe sa mnom. Upoznao sam puno atraktivnih žena, ali samo sam jednom mogao da se oženim. I oženio sam se", rekao je o Džeki, koju je zaprosio 1953. godine.

Venčali su se 12. septembra 1953. u Njuportu ispred 800 zvanica. Kum je bio njegov brat Robert, a kuma njena sestra Li Buvije Kenfild, s kojom je Džon navodno spavao dok je Džeki bila u bolnici rađajući Kerolajn.

Džeki Kenedi
foto: Bill Waterson / Alamy / Alamy / Profimedia

Upravo je Džeki velikim delom zaslužna za njegovu popularnost i ugled koji je uživao među sunarodnicima. Smatrali su ih parom iz snova, izgledali su zaista zaljubljeno, a njihove prve godine provedene u Beloj kući mnogi nazivaju godinama Kamelota zato što je njihov život izgledao kao iz bajke.

Ljudi su želeli da budu kao Kenedijevi i obožavali su Džeki. Tokom službenog puta u Francusku sva je pažnja bila usmerena na nju.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

"Ja sam muškarac koji je pratio Džeki u Parizu. Uživao sam", našalio se.

Američka prva dama je svom suprugu tolerisala brojne afere i ljubavnice, a da ga zanimaju jedino zabava i sopstveno zadovoljstvo, bilo je najočitije 1956. godine. Nakon spontanog pobačaja 1955, Džeki je 1956. rodila mrtvu ćerku, a Džon je tada bio na Mediteranu i zabavljao se sa ženama.

"Zašto bih se vraćao? Koje koristi od toga?", bila je njegova reakcija.

Džon Kenedi, Kenedi, Džon F. Kenedi
foto: Profimedia

Džeki je u prvoj godini braka upoznala pravu narav svog supruga.

"Lutala je okolo i izgledala kao da je preživela pad aviona", rekao je njen prijatelj.

"Znala je šta se događa, ali je odlučila da ignoriše suprugovo neverstvo", napisala je novinarka Bedel Smit.

Džon Kenedi, JFK, Dalas, Džeki Kenedi
foto: EPA/Cecil Stoughton Jfk President

Čak je smatrala da je nekvalitetan seksualni život, zbog čega je u početku krivila sebe, razlog njegovih afera. Nakon što joj je doktor dao nekoliko saveta, pohvalila se da se stanje u bračnom krevetu popravilo, ali Džon nije prestao da je vara. Razmišljala je i o razvodu, ali nagađa se kako joj je stari Džo ponudio milion dolara da to ne uradi.

Njemu Džekovo ponašanje nije bilo skandalozno jer je bio isti. Džeki se u potpunosti posvetila ćerki Kerolajn, koju je rodila u novembru 1957. i sinu Džonu Džunioru, rođenom u novembru 1960. U avgustu 1963. rodila je Patrika, ali umro je nakon dva dana. Nekoliko meseci kasnije, 22. novembra 1963, Kenedi je ubijen u Dalasu.

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

"Tokom vožnje do bolnice stalno sam mu govorila: 'Džek, volim te, čuješ li me?!'. Držala sam mu teme kako mu mozak ne bi iscurio...", rekla je Džeki nekoliko nedelja nakon njegove smrti.

Džeklin Kenedi preminula je 19. maja 1994. u 65. godini.

(Kurir.rs/ Insider.hr)

Bonus video:

10:50

NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA KOJU NI BOLEST NI KOLICA NISU PREKINULI: Barbara i Srđan se upoznali na fudbalskoj FB grupi, a ubrzo je stigla i beba (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track