ONAJ ŠTO JE PROVALIO U KRALJIČINU SPAVAĆU SOBU I SEDEO NA NJENOM KREVETU: Odnos Brajana Adamsa i princeze Dajane intrigirao svet
Foto: Hugh Thompson / Capital pictures / Profimedia, Universal music

možda niste znali

ONAJ ŠTO JE PROVALIO U KRALJIČINU SPAVAĆU SOBU I SEDEO NA NJENOM KREVETU: Odnos Brajana Adamsa i princeze Dajane intrigirao svet

Pop kultura -

Svetska muzička senzacija Brajan Adams održao je u utorak 12. decembra koncert u Štark areni.

Kanadski roker hrapavog glasa osvojio je srca publike pre više od četiri decenije, a u svojoj bogatoj karijeri napravio je hitove koji odolevaju vremenu.

Popularni muzičar se u intervjuu za Sandej tajms za čuvenu princezu Dajanu, sa kojom je negovao prijateljstvo imao samo reči hvale.

- Imali smo mnogo zaista, zaista dobrih razgovora, moram da vam kažem. U stvari, čudno je i nadrealno razmišljati o tome. Stvarno, stvarno mi se dopala Diana, bila je neverovatna žena i super-velika inspiracija. Upoznavanje s njom je zaista bila jedna od najvećih stvari koja mi se ikada dogodila - rekao je tada.

princeza Dajana
foto: Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa princezom Dajanom se upoznao u avionu, nakon što je objavio pesmu "Dajana", za koju su mnogi verovali da je posvećena upravo njoj i njenom razvodu od sadašnjeg kralja Velike Britanije, Čarlsa.

- Rekao sam joj, da sam koristio njeno ime u pesmi, a Dajana je na to rekla: "Da, znam. Veoma smešto. U stvari, volela bih da je čujem ponovo". Poslao sam kopiju u Kensingtonsku palatu i dobio sam poziv za čaj. Tako smo postali prijatelji - prisetio se on.

Njihovo prijateljstvo je raslo sa vremenom.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

- Kada sam prvi put otišao u Kensingtonsku palatu, ona nije bila u fazonu: "Stvarno moram da razgovaram sa nekim". Ne možete da se uvlačite u nečiji život želeći da saznate sve u prvih 10 minuta. Ponudila mi je da popijemo šolju čaja. Kasnije sam, što smo se više družili, više saznavao o tome šta se zaista dešava u njenom životu - ispričao je.

Adams je rekao da su stihovi pesme "Dajana" bili "šaljivi humor” i primetio da je originalna inspiracija za pesmu bila šala u smislu "onaj tip koji je provalio u kraljičinu spavaću sobu i sedeo na njenom krevetu pušeći".

Ipak, muzičar je otkrio i da je nakon Dajanine smrti prestao da izvodi tu pesmu iz poštovanja prema njoj i njenim sinovima.

Brajan Adams
foto: Steven Stanley

Znatiželjni novinari upitali su ga da li je je pokušao da spasi princezu njene zle sudbine, samo je misteriozno odgovorio:

- Možda malo.

Adams je ranije demantovao glasine da su on i Dajana bili u romatničnom odnosu, gostujući u emisiji Gledajte šta se dešava uživo sa Endijem Koenom 2018. godine. On je tada istakao da je njihov odnos bio veliko i iskreno prijateljstvo.

- Prijatelji i nešto više? - upitao je voditelj Adamsa, na šta je on odgovorio - Ona je bila samo... bili smo dobri prijatelji.

Brajan Adams, Beogradska arena, koncert
foto: Universal music

Adams je izazvao spekulacije u medijima da gaji romantična osećanja prema princezi Dajani nakon što je objavio svoj hit "Dajana". Tekst pesme govori o ženi po imenu Dajana koju je Adams nazvao "kraljicom svih mojih snova".

U pesmi je ispovedao svoju ljubav prema ženi i implicirao da njen muž - nikada nije imenovan - nije dovoljno dobar za nju dok ju je molio da ga napusti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track