IZRAELSKI KANDIDAT ZA PESMU EVROVIZIJE POGINUO U RATU U GAZI! Poslednji put se oglasio tužnom objavom: "Borim se za svoju državu"
Foto: Youtube

VIDEO

IZRAELSKI KANDIDAT ZA PESMU EVROVIZIJE POGINUO U RATU U GAZI! Poslednji put se oglasio tužnom objavom: "Borim se za svoju državu"

Pop kultura -

Dvadesetšestogodišnji Šaul Gringlik, koji je bio predstavnik Izraela za Evrovizuju, poginuo je u Gazi.

Gringlik je pre nekoliko nedelja prošao audiciju u emisiji u kojoj se biraju kandidati koji će predstavljati Izrael na Evroviziji 2024. godine u Švedskoj.

On je 3. decembra nastupio u izraelskoj emisiji „Izraelska zvezda u usponu“, a u to vreme bio je na odmoru nakon što je mobilisan u ratu protiv Hamasa. Obučen u vojničku uniformu, otpevao je baladu kojom je dirnuo mnoge i prošao u sledeći krug izbora.

Jedan od sudija u pomenutoj emisiji je, nakon Šaulove pogibije, na društvenim mrežama napisao da je ovaj mladić ranije odustao od daljeg takmičenja, zbog svojih vojnih dužnosti.

Ovu godinu sam zamišljao drugačije, kao godinu težnji i života svojih snova. Sada živim stari san, da se borim za državu. Novi, drugačiji san će morati malo da sačeka“, napisao je Gringlik 14. decembra na Fejsbuku, prenosi pomenuti medij.

(Kurir.rs/Nova/A.G.)

Bonus video:

01:05

Opomena za pijane vozače: Osam i po godina za smrt mladog rudara - ostavio dvoje dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track