FILMSKA LEGENDA U LOŠEM STANJU, A PORODICA MU U RASKOLU: Ratuju oko njega, a kažu da mu je ovo možda POSLEDNJI BOŽIĆ (FOTO)
Foto: Profimedia

POTRESNO

FILMSKA LEGENDA U LOŠEM STANJU, A PORODICA MU U RASKOLU: Ratuju oko njega, a kažu da mu je ovo možda POSLEDNJI BOŽIĆ (FOTO)

Pop kultura -

Ikona francuskog filma Alen Delon teško prihvata svoje krhko zdravstveno stanje, rekao je njegov sin u intervjuu objavljenom u četvrtak, otkrivajući i novi raskol u porodici oko staranja za bolesnu legendu.

Zabrinutost za Delonovo zdravlje porasla je nakon što je porodica objavila fotografiju božićne večere na kojoj glumac, koji se zadnjih godina retko viđa u javnosti, izgleda mršav i slab.

Alen Delon (88) "više ne može da podnese da sebe vidi tako oslabelog", rekao je njegov sin Entoni za nedeljni Paris Match.

Alen Delon
foto: Profimedia

Slavni francuski glumac "izuzetno je šokiran medijskim ispadom koji je orkestrirao njegov sin Entoni" i podneće tužbu protiv njega, objavio je glumčev advokat nakon tog intervjua.

Delon je doživeo teški moždani udar u julu 2019. i sada retko napušta svoje imanje u Dušiju u francuskoj regiji Loare.

"Ne govori puno, umara ga ili ga nervira kada ga teramo da ponavlja, jer mu glas više nije uvek jasan ili čujan", rekao je Entoni Delon u intervjuu.

Postoje "veliki rizici" da je ovo "njegov poslednji Božić", dodao je.

Već je postojala zabrinutost za dobrobit Alena Delona nakon što je njegovo troje dece prošle godine podnelo tužbu protiv Hiromi Rolin, njegove bivše pomoćnice s kojom je živeo, optužujući je za uznemiravanje i preteće ponašanje.

Entoni Delon takođe je podneo drugu tužbu optužujući Rolin za nasilje i pokušaj izolovanja oca.

Rolin, koja je u julu deložirana iz glumčeve kuće, pisala je tužiteljima kako bi osporila optužbe protiv sebe, a takođe je podnela i tužbu.

Alen Delon
foto: Profimedia

Ali u intervjuu je Entoni Delon, sin Delonove bivše supruge Natali Delon, otkrio i nove napetosti unutar porodice oko brige za oca.

Rekao je da je svoju mlađu polusestru Anušku, ćerku Alena Delona i holandske manekenke Rozalije van Brimen, prijavio policiji jer nije obavestila porodicu o očevim rezultatima na kognitivnim testovima iz 2019.

Alen Delon
foto: Profimedia

“Moja sestra nikada nije obavestila mog brata i mene da je između 2019. i 2022. moj otac podvrgnut kognitivnim testovima tokom svojih poseta klinici u Švajcarskoj i da nije prošao nijedan od njih pet”, rekao je za časopis.

Rezultati su pokazali "kognitivnu degradaciju koja mog oca stavlja u položaj psihičke slabosti, a time i ranjivosti", dodao je.

Entoni Delon rekao je da je svakodnevna briga o njegovom ocu sada u rukama očevog najmlađeg deteta Alena-Fabijena Delona, čija je majka takođe Rozali van Brimen i koji je porodičnu božićnu fotografiju objavio na svom Instagram profilu.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track