PRINC ENDRU PRIJAVLJEN POLICIJI! Bura potresa britansku KRALJEVSKU PORODICU: Skandali sa Epstajnom izazvali NOVI UDAR NA MONARHIJU
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

nastao je haos

PRINC ENDRU PRIJAVLJEN POLICIJI! Bura potresa britansku KRALJEVSKU PORODICU: Skandali sa Epstajnom izazvali NOVI UDAR NA MONARHIJU

Pop kultura -

Najveća antimonarhistička grupa u Velikoj Britaniji, Ripablik, prijavila je princa Endrua londonskoj policiji nakon što su nedavno objavljeni sudski dokumenti koji ga povezuju s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Dokumenti koje je otpečatio sud u Njujorku uključuju optužbe da je brat britanskog kralja Čarlsa seksualno napao maloletnicu, u dokumentima nazvanu "Džejn Dou 3", što princ Endru negira.

Navodna žrtva je Virdžinija Đufre, koja se ranije odrekla anonimnosti kako bi rekla da ju je Epstajn tri puta prodao vojvodi od Jorka, prenosi "Tajms".

princ Endru
foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Endru prethodno je porekao sve optužbe i izjavio da se ne seća da je upoznao Đufre, dok je Skotland jard odbio da komentariše da li će ponovo razmotriti optužbe protiv vojvode.

Ko je od svetskih moćnika na spisku?

Podsetimo, brojni sudski dokumenti koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom objavljene su u sredu.

To što se nečije ime pojavljuje u pomenutim sudskim spisima ne znači da su te osobe optužene za bilo kakva krivična dela. Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svedoci. Pravni podnesci opisuju dobro povezan društveni krug u Epstajnovoj orbiti.

Među njima su i princ Endrju , vojvoda od Jorka, bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton i Donald Tramp, pokojni "kralj popa" Majkl Džekson i američki mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild samo su neki od ljudi koji se pominju u dokumentima milijardera Džefrija Epstajna koji su objavljeni po nalogu savezne sudije Lorete Preske.

Donald Tramp, Bil Klinton
foto: Kurir tv

Svi su negirali da su radili sa Epstajnom ili da su imali bilo kakvu umešanost sa maloletnim devojčicama, i niko nije optužen. Međutim, sva trojica se nalaze pod lupom nakon što su stari dnevnici iz zloglasnog mlaznjaka "boing 717", nazvanim “Lolita ekspres” ponovo isplivali na površinu.

Virdžinija Đufre je tužila je britanskog princa Endrua u SAD zbog navodnog seksualnog napada kada je bila tinejdžerka. Ona tvrdi da ju je Epstajn podvodio i da je imala seksualne odnose sa vojvodom od Jorka u tri navrata kada je imala 17 godina.

Izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, u trenutku smrti star 66 godina, nađen je 10. avgusta 2019. godine mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, dok se kao razlog smrti navodi samoubistvo. Uhapšen je 6. jula iste godine, kada je optužen za trgovinu ljudima. Izjasnio se da nije kriv za optužbe.

Džefri Epstajn
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dve nedelje pre smrti nađen je "povređen i u položaju fetusa" na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, bio je pod dodatnim nadzorom.

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track