OPLJAČKAN POZNATI VODITELJ! Otvorio mejl i ostao BEZ PARA NA RAČUNU: "Ne mislim da sam glup, ali..."
Foto: Cindy Barrymore / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPOZORIO

OPLJAČKAN POZNATI VODITELJ! Otvorio mejl i ostao BEZ PARA NA RAČUNU: "Ne mislim da sam glup, ali..."

Pop kultura -

Poznati voditelj Endi Koen progovorio je o prevari čija je žrtva bio, a koja je rezultirala time da su mu lopovi ukrali novac sa računa. Na sreću, on je sada u procesu vraćanja sredstava, ali kako je ispričao, nije mu bilo svejedno zbog svega što se desilo. On je nesvesno dao prevarantima pristup svom računu, a sve se desilo neposredno pošto je izgubio kreditnu karticu.

Baš dok je čekao zamensku karticu dobio mejl za koji je mislio da je od njegove banke.

Kako je otkrio, u mejlu koji je dobio nalazio se link koji ga je odveo na određenu stranicu. Tu se prijavio sa svojim podacima i tako omogućio lopovima pristup.

Tada je dobio poziv u kom su ga upozorili na neobične aktivnosti na njegovom računu. Voditelj je bio voljan da raspravlja o finansijskim informacijama jer su prevaranti mogli da nabroje sve što je kupio pomoću kartice.

Poziv je, kako se navodi, trajao sat vremena i deset minuta, a prevaranti su uz pomoć kodova uspeli da prebace novac sa njegovog računa. Nakon svega što mu se desilo, on se obratio svojim pratiocima.

"Pažljivo gledajte mejl adrese, ako vam piše da su odnekud. Ako vas neko nazove i kaže da je iz banke, recite im da ćete ih nazvati nazad. Nazovite broj na poleđini kartice ili idite u banku. Može da se desi bilo kome. Ne smatram da sam glup, ali mi se desilo", rekao je Endi.

(Kurir.rs/ Mondo/ L. S)

Bonus video:

04:12

OVAKVU DRAGANU MIRKOVIĆ NIKADA NISTE VIDELI! Zvezda narodne muzike voditelj spektakularnog šou programa, ekskluzivno na Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track