PRODATI SCENARIJI 2 EPIZODE "PRIJATELJA" ZA VELIKE PARE NA AUKCIJI Prvo hteli da ih daju za siću, a onda se ceo svet zainteresovao
Foto: Warner / NBC / Hollywood Archive / Profimedia

iznenađenje

PRODATI SCENARIJI 2 EPIZODE "PRIJATELJA" ZA VELIKE PARE NA AUKCIJI Prvo hteli da ih daju za siću, a onda se ceo svet zainteresovao

Pop kultura -

Dva scenarija za američku TV seriju Prijatelji, pronađena u smeću pre 25 godina, prodata su na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu za 22 hiljade funti.(25.500 evra).

Prvobitna procena za scenarije dve epizode "s Rosovim venčanjem" iznosila je između 600 i 800 funti, no onda je došlo do velikog svetskog interesa.

Metju Peri, Dejvid Švimer, Prijatelji
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Dato je ukupno 219 ponuda iz svih delova sveta, uključujući Sjedinjene Države, Nemačku, Španiju, Australiju, Ukrajinu, Dubai i Švajcarsku, a konačni kupac je bio međunarodni ponuđač koji je učestvovao preko interneta.

Radnici aukcijske kuće Hanson Ros u Hertfordširu rekli su da su bili "zapanjeni fenomenalnim globalnim zanimanjem" za scenarije, koji su trebali biti uništeni odmah posle snimanja 1998.

Scenarije je slučajno pronašla bivša radnica londonskog Fontejn Studiosa i više od 20 godina su bili u njenom noćnom ormariću, rekla je aukcijska kuća.

"Radila sam u administrativnoj podršci. Nikada nisam videla nikoga od glumaca iz Prijatelja, no pamtim da je bilo veoma radno", rekla je 60-godišnjakinja koja živi u Londonu.

"Pronašla sam ih u kanti za smeće nekoliko nedelja nakon što je završeno snimanje. Bio je deo mog posla da se pobrinem se da sve bude uredno i da ne ostane smeća. Nisam bila sigurna što da učinim s njima pa sam ih stavila u fioku u svojoj kancelariji. Sećam se da sam se pitala kome od glumaca pripadaju."

Prijatelji
foto: Profimedia

Ona je rekla je da otišla iz Fontejn Studiosa 1999. i sve stvari iz svog stola, uključujući scenarije, stavila u veliku kartonsku kutiju.

"Pronašla sam ih tek nekoliko meseci kasnije, kad sam pregledala kutiju. Završili su u noćnom ormariću i otad su bili tamo", dodala je.

(Kurir.rs/Index/T.J.)

Bonus video:

05:44

Moji prijatelji iz Srbije – Ernest Rađen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track