BURNA REAKCIJA RAJANA GOSLINGA POVODOM NOMINACIJA ZA OSKARA UZDRMALA HOLIVUD: "Malo je reći da sam ljut, NEMA KENA BEZ BARBI"
Foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

NE KRIJE SVOJE NEZADOVOLJSTVO

BURNA REAKCIJA RAJANA GOSLINGA POVODOM NOMINACIJA ZA OSKARA UZDRMALA HOLIVUD: "Malo je reći da sam ljut, NEMA KENA BEZ BARBI"

Pop kultura -

Rajan Gosling je razočaran što su njegove koleginice iz hit filma "Barbie" Margo Robi i rediteljka Greta Gervig bile ignorisane na nominacijama za Oskara te nijedna od njih nije zaradila nominaciju.

Naime, 43-godišnji Gosling, koji je i sam bio nominovan za najboljeg sporednog glumca za ulogu Kena u spomenutom filmu, rekao je da film "ne bi postojao bez Margo i Grete".

- Nema Kena bez Barbi, a nema ni filma o Barbi bez Grete Gervig i Margo Robi, dve osobe koje su najzaslužnije za ovaj film koji stvara istoriju i globalno je slavljen - rekao je Rajan Gosling.

Rajan Gosling, Barbi
foto: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Niko u filmu ne bi mogao dobiti ikakvo priznanje bez njihovog talenta, hrabrosti i genijalnosti. Malo je reći da sam razočaran što nisu nominovane u svojim kategorijama. Njihovom radu treba odati priznanje - izjavio je.

Izvor je za Daily Mail rekao da Rajan "veruje da je njegova uloga tako dobro prihvaćena zahvaljujući poslu koji su Margo i Greta obavile".

Margo Robi, Barbi
foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

- Ushićen je što je pohvaljen i nominovan za nagradu, ali mu je teško što svoje zadovoljstvo ne može podeliti s Gretom i Margo - ističe izvor.

Izvor je dodao da će slavni glumac izvesti pesmu "I‘m Just Ken" tokom ceremonije i "možda izraziti svoje osećanja prema tome što Margo i Greta nisu nominovane".

Greta Gervig
foto: Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Gosling je svoju izjavu o ovogodišnjim nominacijama započeo zahvalom, no stvari su brzo krenule u drugom smeru.

- Izuzetno sam počašćen što su me moje kolege nominovale uz tako izvanredne umetnike u godini s toliko sjajnih filmova. Nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali takođe sam neverovatno počašćen i ponosan što sam imao priliku glumiti plastičnu lutku - podelio je.

Rajan Gosling
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Glumac je zatim izrazio svoje razočaranje što Margo i Greta nisu nominovane, ali ih je i pohvalio za njihov rad na filmu.

- Uprkos svemu, sa samo par lutaka bez duše, s vrlo malo odeće i bez genitalija, uspele su da nas nasmeju, slome nam srca, gurnu kulturu u neočekivanom smeru i ispišu istoriju - tvrdi Gosling.

Na kraju, čestitao je svojoj drugoj koleginici Americi Fereri, koja je nominovana za najbolju sporednu glumicu.

Amerika Ferera
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Jako sam srećan zbog Amerke Ferere i drugih neverovatnih umetnika koji su svojim talentom doprineli stvaranju ovog revolucionarnog filma - istakao je.

Međutim, neki obožavatelji nisu bili impresionirani Goslingovom izjavom, a jedan ga je čak i pozvao da povuče svoju nominaciju u znak protesta, napisavši da bi to bilo "itekako snažno".

Rajan Gosling
foto: Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Drugi u Holivudu, uključujući američku komičarku i glumicu Beti Midler, izrazili su svoje nezadovoljstvo oko nominacija na društvenim mrežama.

- Greta Gervig i Margo Robi su osmislile film koji je bio i kritički usešan i kulturni fenomen, zalazile su u feminističke teme kroz sferu Barbie, ujedno izazivajući patrijarhalne norme. Ovaj film ne samo da je duboko odjeknuo nego je i zaradio milijardu dolara. Ipak, ironično, Ken je bio taj koji je dobio nominaciju za Oskara - napisala je glumica koja je i sama bila dva puta nominovana za Oskara. Predložila je da "svi večeras idu ponovo da gledaju Barbie". Legendarna Šeron Stoun ponovo je objavila objavu u kojoj je istakla kako je "život oponašao umetnost" i istakla kako su glumica i rediteljka zapostavljene, dok je muška zvezda prepoznata.

Margo Robi, Barbika
foto: Warner Bros. Pictures - Heyday F / AFP / Profimedia

Nema nominacije za Gretu Gervig. Nema ni nominacije za Margo Robi, no Rajan Gosling ipak je nominovan za Oskara. Ovo je zapravo celi zaplet Barbie - dodala je.

Slavni pisac Stefen King pitao se zašto Gervig nije nominovana, dok se glumica Mendi Mur složila sa Šenon Vots, upitavši "Šta žena mora učiniti?". Nadalje, Bruklin Deker je izrazila svoju frustraciju situacijom, nazvavši Gervig "rediteljkom koja je spasila bioskop", uprkos izostanku nominacije.

film Barbi, Barbi
foto: Blitz Film

Podsetimo, "Barbie" je izašla u julu i zaradila je rekordnih 1,45 milijardi dolara na svetskim bioskopskim blagajnama te 636 miliona dolara na domaćim biokopskimn blagajnama.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/T.B.)

Bonus video:

02:31

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track