SLAVNI ITALIJAN VOLEO JE DO BOLA, 17 GODINA KRILI SVOJU FATALNU VEZU: Životna priča prelepe glumice imala je FILMSKI ZAPLET (FOTO)
Foto: Phototheque Lecoeuvre / AFP / Profimedia

BILA NJEGOVA MUZA

SLAVNI ITALIJAN VOLEO JE DO BOLA, 17 GODINA KRILI SVOJU FATALNU VEZU: Životna priča prelepe glumice imala je FILMSKI ZAPLET (FOTO)

Pop kultura -

Italijanska glumica Sandra Milo preminula je u 91. godini u Rimu, prenela je RAI televizija. Čuvena diva, rođena u Tunisu, umrla je u snu u svom domu, okružena porodicom i svojim psima, saopština je njena porodica, a prenela je televizija RAI.

Ćao, divo! — poslednji je pozdrav koji joj je upućeno na društvenim mrežama Bijenala u Veneciji.

Sandra Milo
foto: YT Printscreen

Sandra Milo proslavila se najviše ulogom u Oskarom nagrađenom filmu Osam i po, reditelja Federika Felinija. Ostaće upamćena kao jedna od poslednjih italijanskih diva, jednako umešna i u komedijama i u dramama, i prepoznatljiva po specifičnoj boji glasa. 2021. godine dodeljena joj je prestižna nagrada David di Donatelo za postignuća u karijeri.

Sandra Milo rođena kao Elena Salvatriće Greko u Tunisu, proslavila se pod rediteljskom palicom Antonija Pjetranđelija. Njen talenat privukao je pažnju Roberta Roselinija, Gabrijela Salvatorea i mnogih značajnih imena, a sarađivala je i sa Albertom Sordijem, Marčelom Mastrojanijem...

U Oskaru ovenčanom filmu Osam i po glumila je Karlu, ljubavnicu lika kog je igrao Mastrojani.

Sandra Milo bila je poznata i kao muza Federika Felinija. Felini ju je 1965. godine angažovao u filmu Juliet od the Spirits, u kom je igrala zajedno sa njegovom suprugom.

Ipak, gotovo dvadeset godina kasnije, Sandra Milo je u svojoj autobiografskoj knjizi Dragi Federiko otkrila kako je njihova tajna ljubavna veza trajala čak 17 godina.

Sandra Milo je mama troje dece.

(Kurir.rs/Wanted/T.B.)

Bonus video:

01:35

KOMPLEKSI RADE PUNOM PAROM Reakcije javnosti na Editin nastup pravednog gneva prema tik tokeru: ONA JE LEPOTICA, A ON ŠTREBER!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track