ČARLS SE BORI PROTIV RAKA: Evo koje metode su u pitanju, čak su i njegove dužnosti odložene da bi se smanjio rizik od INFEKCIJE
Foto: James Manning / PA Images / Profimedia

paze i na viruse

ČARLS SE BORI PROTIV RAKA: Evo koje metode su u pitanju, čak su i njegove dužnosti odložene da bi se smanjio rizik od INFEKCIJE

Pop kultura -

Vest da kralj Čarls boluje od raka šokirala je javnost i svi očekuju novosti, a prema britanskom Mirroru, nagađa se da će se kralj vratiti u London na "visoko specijalizovano" bolničko lečenje jednom nedeljno, u svoj dom u Klarens Hausu.

Ostatak nedelje pretpostavlja se da će se monarh verovatno vraćati u Sandrigem u Norfolku kako bi se odmorio i oporavio.

Princ Čarls
foto: Profimedia

- Lečenje raka je itekako napredovalo poslednjih godina i naprednije je nego što je to bio slučaj pre. Učinkovitost je značajno poboljšana - ističe izvor za Mirror.

Kralj ne odustaje od svojih tnedeljnih audijencija kod premijera, koje se obično održavaju sredom. Dauning Strit i Bakingemska palata preduzeli su neobičan korak potvrđujući detalje razgovora između njih dvoje juče, u pokušaju da dokažu kako kralj nastavlja sa svojim dužnostima.

kralj Čarls
foto: imago stock&people / Profimedia

Očekuje se da će se nedeljne audijencije između kralja i Rišija Sunaka nastaviti lično 21. februara, nešto više od dve nedelje od Čarlsove dijagnoze raka. Službenici palate kažu da ako neće biti moguće održati sastanak uživo, održatće ga virtuelno, a ista pravila će se primeniti i za sastanke tajnog veća.

Kraljeve javne dužnosti takođe su odložene kako bi se smanjio rizik od infekcije ili izloženosti virusima dok je podvrgnut lečenju, koje se smatra "pionirskim i manje invazivnim" od prethodnih metoda.

(Kurir.rs/Jutarnji/T.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track