VELIKI USPEH RTS: Evrovizijski kanal prenosi finale PZE, na festival stiže velika zvezda, a evo šta na to kaže OLIVERA KOVAČEVIĆ
Foto: Petar Aleksić, Shutterstock

bravo

VELIKI USPEH RTS: Evrovizijski kanal prenosi finale PZE, na festival stiže velika zvezda, a evo šta na to kaže OLIVERA KOVAČEVIĆ

Pop kultura -

Ovogodišnje finale Pesme za Evroviziju 2024. gledaće ceo svet jer će biti direktno prenošen preko zvaničnog evrovizijskog kanala na Jutjubu, saznaje Kurir.

Ovo je veliki uspeh za Srbiju i za RTS kao organizatora festivala jer je to potvrda da posebno cene naš festival, koji je postigao ogromnu gledanost u celom regionu. Informaciju koju smo dobili potvrdila je Olivera Kovačević, urednica i supervizor PZE 2024.

- Ova odluka Evrovizije je veliki kompliment za RTS i za PZE. To znači da je u Evropi prepoznat kvalitet našeg festivala, a pre svega takmičara, a onda i organizacije i vizuelnog identiteta - kaže Kovačevićeva.

Olivera Kovačević
foto: Andreja Damnjanovic

Inače, evrovizijski kanal dosad je prenosio samo švedski festival Melodi (godišnji festival zabavne muzike koji organizuju švedska radio-televizija). Popularnost PZE poslednjih godina proširila se izvan granica Srbije, pa tako i gledaoci iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i drugih susednih zemalja rado prate izbor našeg predstavnika za Evroviziju.

Poslednjih dana došlo je do promene na kladionicama kad su u pitanju favoriti za pobedu na PZE. Ako je suditi po kvotama, najveće šanse za pobedu na Pesmi za Evroviziju ima Anđela Ignjatović Breskvica, dok je na drugom mestu Teja Dora s pesmom "Ramonda", trećem Konstrakta "Novo, bolje", četvrto mesto Zorja s pesmom "Lik u ogledalu" i na petom mestu Zejna s pesmom "Najbolja".

Breskvica, Teya Dora, Konstrakta
foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Nemanja Nikolić

Donedavno je po kladionicama najveću šansu za pobedu imala Teja Dora, međutim, stanje se naglo promenilo, pa se sada na prvom mestu nalazi Breskvica s pesmom "Gnezdo orlovo", zbog koje je bila na meti kritika.

U oba polufinala u takmičenju Pesma za Evroviziju predstaviće se po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu, a najbolja po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Željko Joksimović, Lane moje
foto: Printscreen YouTube

Dve decenije hita "Lane moje": Željko specijalni gost

Kao i svake godine, i ovaj put u finalu biće nekoliko specijalnih gostiju koji će nastupiti u revijalnom delu. Nezvanično saznajemo da će jedan od njih biti Željko Joksimović, a povod je 20 godina od njegovog učešća na Evroviziji, kada je predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pesmom "Lane moje".

Joksimović je tada osvojio visoko drugo mesto, odmah iza ukrajinske pevačice Ruslane, a njegova pesma postala je hit širom sveta.

Stars
foto: Kurir

Bonus video:

06:22

OLIVERA KOVAČEVIĆ IZNELA ISTINU O GLASANJU NA PZE: Neki menadžeri žele da saznaju ko je u žiriju da bi im PRETILI I KORUMPIRALI IH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track