STRAHUJE SE DA JE PRINCEZINO STANJE ALARMANTNIJE NEGO ŠTO SE PRIČA: Insajderi iz palate otkrili zašto STREPE za Kejt Midlton
Foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

apeluju na princa i princezu

STRAHUJE SE DA JE PRINCEZINO STANJE ALARMANTNIJE NEGO ŠTO SE PRIČA: Insajderi iz palate otkrili zašto STREPE za Kejt Midlton

Pop kultura -

Princ i princeza od Velsa trebalo bi da razmisle o saopštenju kojim bi ponovo umirili javnost koju je uznemirila vest o njenoj operaciji 16. januara. Iako je operacija prema saopštenju kraljevske palate bila planirana, odbijanje otkrivanja više podataka o zdravstvenom stanju Kejt Midlton pokrenulo je niz glasina, pa čak i one da se bori s rakom.

Poslednji put javnost je Kejt Midlton videla na Božić, a Kensingtonska palata do sada je izdala samo dva saopštenja o njenom zdravstvenom stanju. Zbog toga se kraljevski stručnjaci boje da je njeno stanje gore nego što je objavljeno.

Kejt Midlton
foto: Chown Pettitt-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U prvom, objavljenom 17. januara, otkriveno je da je bila podvrgnuta "planiranoj abdominalnoj operaciji" i da se očekuje da će biti odsutna iz javnosti do Uskrsa. Druga izjava, objavljena dve nedelje kasnije, otkrila je da je otpuštena iz bolnice kako bi nastavila svoj oporavak kod kuće i da on "dobro napreduje".

Sada, na pola procenjenog perioda oporavka i dva meseca od njenog poslednjeg pojavljivanja u javnosti, palata bi trebala razmisliti o uveravanju javnosti da je sve u redu, tvrdi glavni kraljevski dopisnik Njuzvika Džek Rojston.

Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

"Princeza od Velsa se još uvek oporavlja, još je nismo videli, još uvek nismo videli njenu fotografiju. Počinjem da se pitam da li bi za kraljevsku porodicu bilo dobro da objave nešto snimljeno u mirnom porodičnom okruženju, samo da uvere ljude da je sve u redu", rekao je i dodao da bi tako sprečili glasine.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Newsweek je kontaktirao Kensingtonsku palatu za komentar njegovih navoda.

Otkako je objavljeno da je operisana, na internetu su se pojavile brojne spekulacije o Kejtinom zdravstvenom stanju.

"Princeza od Velsa ceni zanimanje koje će ova izjava izazvati", objavila je palata 17. januara.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Nada se da će javnost razumeti njenu želju da održi što je moguće više normalnosti za svoju decu i želi da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni, Kensingtonska palata će, stoga, dati ažurirane informacije o napretku Njenog Kraljevskog Visočanstva samo kada postoje značajne nove informacije koje se mogu objaviti", dodato je u saopštenju.

Kejt Midlton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

To se dogodilo 29. januara.

"Princeza od Velsa vratila se kući u Vindzor kako bi nastavila svoj oporavak od operacije. Dobro se oporavlja. Princ i princeza žele da se zahvale celom timu londonske klinike, posebno predanom medicinskom osoblju, na brizi koju su pružili. Porodica Vels i dalje je zahvalna na dobrim željama koje su primili iz celog sveta", poručili su.

Princ Vilijam je nedavno nastavio svoje javne obaveze nakon što ih je privremeno pauzirao dok se Kejt oporavljala.

princ Vilijam, BAFTA, Kejt Blančet
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U nedelju princ se izvinio zbog Kejtinog nedolaska na dodelu godišnjih filmskih nagrada BAFTA, na koju je redovno dolazila.

"Žao mi je što Ketrin nije ovde. Ona jako voli dodelu BAFTA", rekao je.

Dodao je da nikad nije pogledao manje nominovanih filmova nego ove godine.

Osim Kejtine ​​operacije i oporavka, monarhija se suočila s još jednim medicinskim problemom. Naime, kralju Čarlsu je dijagnostikovan rak, a njegovo lečenje je toku.

(Kurir.rs/Story.hr/T.B.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track