PEVAČICA (31) KOJA JE UJEDINILA SVET PREMINULA OD RAKA: Izgubila najtežu bitku, zbog nje su svi plakali (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

ogromna tuga

PEVAČICA (31) KOJA JE UJEDINILA SVET PREMINULA OD RAKA: Izgubila najtežu bitku, zbog nje su svi plakali (FOTO)

Pop kultura -

Muzičarka Ket Dženis je preminula u sredu, od raka kostiju. Imala je 31 godinu. Najpoznatija je po pesmi "Dance You Outta My Head" koja je u januaru postala popularna na TikToku.

U postu objavljenom na Instagramu, porodica umetnice je otkrila da je umrla u svom domu iz detinjstva, "okružena ljudima koji je vole".

"Ketrin je mirno ušla u svetlost i ljubav svog nebeskog tvorca“, piše na početku objave. “Večno smo zahvalni na ljubavi koju su Ketrin i naša porodica dobili u proteklih nekoliko meseci. Ket je videla kako njena muzika dopire na mesta koja nikada nije očekivala i počiva u miru, znajući da će nastaviti da se brine o svom sinu kroz svoju muziku. Ovo ne bi bilo moguće bez svih vas", napisali su.

Dženis je pre smrti otkrila da je sve svoje pesme prenela na ime svog sina Lorena (7), kako bi on primio sav prihod. Njen brat će voditi njen Instagram profil, koji će takođe nadgledati sve aspekte njene muzike i odnosa s javnošću.

"Zarobljena u skoro beživotnom telu"

Ket je pre tri godine osetila kvržicu na vratu i posetila lekara. Tad joj je dijagnostikovan retki zloćudni tumor. Potom su usledile operacije, hemoterapije i zračenja. Godine 2022. lekari su joj rekli da više nema rak, ali u junu prošle godine bolest joj se vratila.

Ranije ovog meseca, rekla je svojim pratiocima da se osećala "zarobljena u skoro beživotnom telu“ dok je primala potrebnu negu. Posle duge borbe, pevačica je prošli mesec rekla da je rak pobedio i da joj je ostalo samo nekoliko nedelja ili meseci života.

Muzičarka je onda odlučila napraviti oproštajnu pesmu "Dance You Outta My Head" kao poslednji pokušaj da prikupi novac za svog sina.

"Htela sam da objavim nešto zabavno i pozitivno. Moja umetnost je sve što moram ostaviti iza sebe", objavila je Dženis nakon što je izašla njena poslednja pesma.

(Kurir.rs/Index/T.J.)

Bonus video:

00:51

Komemoracija Branki Veselinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track