OD OMILJENOG U HOLIVUDU DO OMRAŽENOG PREDATORA: Čuveni Zverka ponovo u javnosti nakon jezivih optužbi koje su PROMENILE SVE (FOTO)
Foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

EVO KAKO JE IZGLEDAO

OD OMILJENOG U HOLIVUDU DO OMRAŽENOG PREDATORA: Čuveni Zverka ponovo u javnosti nakon jezivih optužbi koje su PROMENILE SVE (FOTO)

Pop kultura -

Glumac Kris Not je nakon pauze od javnosti počeo sve češće da se pojavljuje u javnosti, paparaci su ga sreli juče u Los Anđelesu gde inače godinama živi. U vesti o njemu nema više priča o uspešnim ulogama i popularnosti. Pre nekoliko godina više žena optužilo ga je za seksualno nasilje. Omiljena holivudska zvezda je preko noći postala omražena. Oni koji su sarađivali sa njim počeli su da otkazuju saradnju.

Kris Not je ranije u javnosti najčešće fotografe pozdravljao osmehom, primetno je da nakon što su optužbe ugledale svetlo dana, promenio imidž, da li je to slučajno ili ne, ostavlja utisak da sve manje mari u kakvom izdanju će ga fotografisati, što ranije nije bio slučaj.

Kris Not
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pojavio se u Los Anđelesu i ranije ovog meseca, ispred radnje za hemijsko čišćenje, pored njega već duže vreme nema njegove supruge Tare Vilson, bilo je naznaka da ga ostavila u jeku skandala zbog optužbi za seksualno nasilje.

Najvažnije u ovoj priči jesu žene koje su optužile glumca. The Hollywood Reporter je u decembru 2021. objavio članak u kojem su dve žene optužile Krisa Nota za silovanje. Nasilje se, kako su izjavile, desilo 2004. odnosno 2015. godine. Ukupno pet žena je istupilo sa tvrdnjama da ih je glumac seksualno zlostavljao odnosno da je počinio seksualno nasilje.

Kris Not
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svaki detalj njihovih ispovesti zaslužuje pažnju. A među detajima bilo je i svedočenje žene pod pseudonimom Ava koja je rekla da je glumac nasrnuo na nju kada je imala 18 godina.

Optužbu je iznela je pevačica Lisa Đentile koja je Nota upoznala 1998. Istakla je da se napad dogodio četiri godine nakon njihovog prvog susreta. Kako je ispričala, glumac ju je povezao kući jedne noći i pitao da li može da vidi njen stan. Po ulasku u njen dom, nasrnuo je na nju i na silu je poljubio i dodirivao. "Bio je sve agresivniji", rekla je kantautorka i dodala da je pokušala da ga odgurne zbog čega je on postao "ekstremno ljut pa je počeo da urla i naziva je provokatorkom i kučkom". "Izjurio je iz stana", napomenula je. Pozvao ju je narednog jutra i pretio da će uništiti njenu karijeru ukoliko bilo kome ispriča o dešavanjima od prethodne noći. "Suviše sam se plašila da kažem bilo šta jer je on moćan", napomenula je.

Kris Not
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pamte se i ispovesti žena pod pseudonimima Lili i Zoe, kao i optužba dublerke iz serije "Seks i grad" Heder Kristin koja je u tekstu za Independent napisala da ju je glumac neodlično dodirivao i da joj je upućivao mizogine komentare.

Krisu Notu je televizijska serija "Law&Order" u kojoj je glumio detektiva Majka Logana donela popularnost, a kultna TV priča "Seks i grad" gde je tumačio lik Džona Džejmsa Prestona pretvorila ga je u svetsku zvezdu.

Sara Džesika Parker, Kris Not
foto: Profimedia

Nastavak televizijskog prikaza života četiri Njujorčanke "And Just Like That" 2021. doneo je iznenađujući obrt za publiku. Zverka je umro od srčanog udara i to je, kako je objasnio tvorac Majkl Patrik King, bilo važno za razvoj priče, naročito one koja se ticala glavne junakinje Keri Bredšo (Sara Džesika Parker).

Desio se zatim još jedan preokret, na koji su uticale optužbe protiv Krisa Nota. Nakon što je više žena ispričalo da je bilo žrtva nasilja koje je, prema njihovim rečima, počinio glumac, odustalo se od ideje da se on pojavi u finalu druge sezone (poseldnjoj epizodi nastavka serije) kako bi se "oprostio" od Keri u momentu dok ona baca njegov pepeo na mostu u Parizu. Ta scena je čak i snimljena, ali je izbačen u finalnoj verziji, pisao je Variety. Bio je to konačan kraj Zverke.

Sara Džesika Parker, Kris Not, Seks i grad, Keri Bredšo, Gospodin Zverka
foto: New Line Cinema Collection / Everett / Profimedia

Page six je pisao 2022. da protiv glumca nije podneta krivična prijava, kao i da nije pokrenut građanski postupak (to je izjavila i avokatica Lise Đentile Glorija Alred komenarišući slučaj, The Guardian je 2023. objavio da još nema krivičnih prijava). To nikako ne znači da su optužbe netačne. Brojni su razlozi zašto tužitelji ne podnose tužbe i prijavu. Prema zakonu u Njujorku, "Adult Survivors Act", određeni tužitelji mogu u budućnosti da preduzmu takav korak.

Optužbe su prokomentarisale i zvezde serije "Seks i grad" Sara Džesika Parker, Sintija Nikson i Kristin Dejvis: "Tužne smo zbog navodnih optužbi protiv Krisa Nota. Podržavamo žene koje su istupile i podelile bolno iskustvo. Svesne smo da je bilo veoma teško javno progovoriti i zahvalne smo im na tome".

Kris Not, Seks i grad
foto: Profimedia

Glumac je negirao sve optužbe tvrdeći za Page six da su svi "susreti bili dobrovoljni". Kris Not koji je izgubio i ulogu Vilijama Bišopa u CBC seriji "The Equalizer", gde je glumio 2021. i 2022. godine, izjavio je sledeće za US Today: "Izneverio sam svoju suprugu, to je za nju bio strašan udarac, ne predstavlja me to u nekom baš lepom svetlu, ali to nije krivično delo. Zvuči kao da se pravdam, ali nije tako. Ništa što ja kažem neće promeniti nečije mišljenje, ali neću ni da se tek tako pomirim sa svim".

Glumac je od 2012. u braku sa Tarom Vilson sa kojom ima i sina Kristofera Oriona (16). Nova sezona "And just like that" trebalo bi da počne da se emituje 2025. piše Entertainment tonight.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track