DIRLJIV SUSRET PRINCA VILIJAMA I BAKE KOJA JE PREŽIVELA HOLOKAUST OBIŠAO PLANETU: Evo šta je imala da PORUČI Kejt Midlton (FOTO)
Foto: Molly Darlington / AFP / Profimedia

želi joj da se što pre oporavi

DIRLJIV SUSRET PRINCA VILIJAMA I BAKE KOJA JE PREŽIVELA HOLOKAUST OBIŠAO PLANETU: Evo šta je imala da PORUČI Kejt Midlton (FOTO)

Pop kultura -

Princ Vilijam posetio je juče Western Marble Arch sinagogu u centru Londonu gde je govorio o porastu antisemitizma u Britaniji. Sreo se sa Rene Solt koja je preživela Holokaust, kao i sa Karen Polok koja je izvršna direktorka Holocaust Educational Trust.

"Žao mi je, sigurna sam da bi vaša supruga bila ovde da se oseća dobro (misleći da se potpuno oporavila). Jako mi nedostaje. Prenesite joj moje najbolje želje, molim vas", rekla je hrabra Rene Solt u razgovoru sa princom Vilijamom koji ju je pitao o njenoj snazi da se izdrži strahote koncentracionog logora.

princ Vilijam
foto: Molly Darlington / AFP / Profimedia

"Bilo je teško, ali sam nekako preživela", poručila je i dodala da je njena porodica pogođena porastom antisemitizma poslednjih meseci. Vilijam je rekao: "Žao mi je što je došlo do ove faze, biće bolje".

Princ od Velsa naglasio je da se susret trebalo da se desi prošlog meseca na Dan sećanja na Holokaust, ali je događaj morao da se odloži.

"Drago nam je što smo se sreli danas", istakao je. Izvršna direktorka Holocaust Educational Trust predala je Viljamu buket cveća za Kejt Midlton čiji se tim oglasio i otkrio detalje o princezi, on je razgovarao i sa rabinom Danijelom Epstajnom, koji je na čelu sinagoge Marble Arch od 2021. zajedno sa svojom suprugom, piše Daily mail.

princ Vilijam
foto: Molly Darlington / AFP / Profimedia

Princ Vilijam vratio se juče dužnostima i pojavio prvi put u javnosti nakon što je u utorak propustio komemoraciju svom kumu, grčkom kralju Konstatinu II, zbog privatnih razloga što je izazvalo sumnju da se stanje njegove supruge pogoršalo.

"Predrasudama nema mesta u društvu. Rekao sam to pre i reći ću opet. Želim da svi znate da možete da razgovarate o tome i svojim iskustvima.

I Ketrin i ja smo izuzetno zabrinuti zbog porasta antisemitizma o kojem ste jutros govorili i jako mi je žao ako je iko od vas to morao da doživi.

princ Vilijam
foto: Molly Darlington / AFP / Profimedia

Tome nema mesta... zato sam danas ovde da vas sve uverim da je ljudima stalo i da ljudi slušaju i da to ne možemo da dozvolimo", rekao je Vilijam koji se sastao i sa mladima koji su učestvovali u vodećem projektu Holocaust Educational Trust "'Lessons from Auschwitz".

Podsetimo, Kejt je pre mesec i po dana imala operaciju abdomena u Londonu. Vratiće se dužnostima za nekoliko nedelja.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track