KRALJICA KAMILA OBUSTAVLJA SVOJE DUŽNOSTI NA DVORU: Čarlsova supruga NA IVICI da odustane, a evo šta se krije IZA ŠOK ODLUKE FOTO
Foto: Jonathan Brady/WPA Pool/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

NOVI PROBLEMI

KRALJICA KAMILA OBUSTAVLJA SVOJE DUŽNOSTI NA DVORU: Čarlsova supruga NA IVICI da odustane, a evo šta se krije IZA ŠOK ODLUKE FOTO

Pop kultura -

Gde je jedna muka, tu je i druga, iza ugla. Tako je makar u slučaju britanske kraljevske porodice pa se sada saznaje da su problemi zadesili i kraljcu Kamilu nakon što je pre mesec dana Bakingemska palata saopštila da Čarls III boluje od raka, a nešto pre toga i da je imao operaciju zbog benignog povećanja prostate u istoj bolnici u Londonu gde je 16. januara Kejt Midlton imala operaciju abdomena.

Supruga kralja Čarlsa kraljica Kamila iscrpljena je od službenih dužnosti, ne može da nastavi istim tempom, u kontinuitetu. Ona je preuzela veliki deo obaveza nakon vesti o bolesti njenog supruga.

Proglašenje kralja Čarlsa, kralj Čarls, Princ Vilijam, kraljica Kamila
foto: Profimedia

Obavila je 13 dužnosti nakon dijagnoze o raku, na događajima gde je trebalo oboje da se pojave. U to spada i angažman za 14. februar u Grosvenor House u Londonu, koji je bio posvećen Vilijamu Šekspiru, čiji je Čarls veliki obožavalac.

Kamila se u javnosti pojavljivala sa osmehom na licu, a bila je predstavnica dvora i na nedavnoj komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II, u Vindzoru.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica Kamila sutra putuje u inostranstvo i pauziraće ove nedelje od dužnosti, a naći će vremena i za porodicu, piše Daily mail.

Vratiće se dužnostima 11. marta na proslavi Dana komonvelta u Londonu, a Čarls će se tada obratiti javnosti video-porukom. Poznata autorka Ingrid Sevard rekla je za The Sun da je kralj insistirao da se njegova supruga odmori:

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"On vidi da je ona iscrpljena. Kamilla je najviše bila posvećena brizi o zdravlju svog supruga, ali je takođe bila ta koja je morala da se suoči sa pretrpanim rasporedom kraljevskih angažmana i želela je da bude uz njega i Kejt dok oboje imaju zdravstvenih problema. Ona svakako zaslužuje odmor i relaksaciju".

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Kamila je najstarija članica dvora koja se bavila službenim dužnostima, a kralj se bavio crvenim kutijama (papirologijom) kao i drugim obavezama dok traje njegovo lečenje. Kako je prošle nedelje istakao stručnajk Ričard Ki, kraljevska porodica ima veliki problem jer su samo četiri njena radna člana mlađa od 70 godina.

Princ Vilijam nastavlja sa angažmanima, kao i vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, piše Daily mail. Podsetimo, očekuje se da će oporavak Kejt Midlton trajati do Uskrsa, što će zavisiti od saveta lekara.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track