LOŠE VESTI ZA FANOVE EVROVIZIJE: Raskol između žirija i publike u čitavoj Evropi, saopštena PRAVILA GLASANJA i mnogi nisu srećni
Foto: Nenad Kostić

NE ODSTUPAJU OD SISTEMA

LOŠE VESTI ZA FANOVE EVROVIZIJE: Raskol između žirija i publike u čitavoj Evropi, saopštena PRAVILA GLASANJA i mnogi nisu srećni

Pop kultura -

Nisu pomogli ni prigovori ni peticije. Bez obzira na ogroman raskol u bodovima žirija i publike koji se dogodio na Evroviziji 2023. u Liverpulu, kada je švedska predstavnica Lorin zahvaljujući glasovima struke pobedu ispred nosa odnela favoritu publike finskom predstavniku Kaariji, sistem glasanja se ni ove godine neće menjati.

Lorin
foto: Profimedia

Iz Europian Broadcastin Uniona potvrđeno je da će o plasmanu u finalnoj večeri Evrovizije odlučivati i žiri i publika u razmeri 50:50 odsto.

Što se polufinalnih evrovizijskih večeri tiče (prvo polufinale je na rasporedu 7. maja, drugo dva dana kasnije), publika će telefonskim glasanjem odlučiti o plasmanu pesama.

Evrovizija, Evrovizija 2023
foto: Printscreen RTS

Obožavatelji Evrovizije nisu srećni zbog ove odluke EBU-a. Većina smatra da žiri ne treba sasvim isključiti iz glasanja, ali misle da bi bolje bilo kada bi razmera glasova publike i žirija bila 60:40 odsto.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track