PAPARACO FOTKE KEJT MIDLTON OBIŠLE SVET, ALI NEMA IH NIGDE U BRITANSKIM MEDIJIMA: Neće ih ni biti, a evo šta stoji iza svega
Foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

evo zašto

PAPARACO FOTKE KEJT MIDLTON OBIŠLE SVET, ALI NEMA IH NIGDE U BRITANSKIM MEDIJIMA: Neće ih ni biti, a evo šta stoji iza svega

Pop kultura -

Kejt Midlton pojavila se pre dva dana prvi put u javnosti nakon što je 16. januara podvrgnuta operaciji abdomena u privatnoj bolnici u britanskoj prestonici. Zabeležene su paparaco fotografije nje i njene majke u vožnji automobilom u Vindzoru. Tih slika nema u britanskim medijima jer takvu praksu diktira jasno pravilo.

Advokat Mark Stivens iz kompanije Howard Kennedy sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu objasnio da bi objavljivanje paparaco fotografija u britanskim medijima značilo kršenje tamošnjih zakona o privatnosti.

Fotografije Kejt Midlton objavio je američki tabloidni sajt TMZ, i to će Kensingtonska palata verovatno smatrati grubim kršenjem privatnosti princeze od Velsa.

"To je u suštini povreda privatnosti. Teže je tužiti TMZ jer imaju sedište u Americi, ali svako ko ponovo objavi fotografije, mogao bi da bude tužen. Pretpostavljam da neće doći do toga, a biće zanimljivo videti hoće li biti uklonjene sa društvenih mreža".

Stivens je rekao da bi Palata mogla da tuži fotografa ili fotografsku agenciju koja je prodala slike iako se oni najpre moraju indentifikovati.

Advokat se prisetio još jedne "paparaco situacije". "Kejt i Vilijam živeli su tada u Anglisiju, i neko ju je fotografisao kako gura kolica za kupovinu na parkingu supermarketa i tada se govorilo da je sasvim razumno očekivala privatnost. Iako je bila na javnom mestu, obavljala je svoje privatne obaveze i zato je očekivala da ono što može da vidi šira javnost koja je bila tamo, neće biti pojačano medijskom eksploatacijom fotografija. Isti princip važi i ovde".

TMZ je i ranije išao na tankom ledu kada je reč o odnosu sa dvorom pa je 2012. objavio slike golog Harija, iz Las Vegasa, a 2023. slike i snimke "paparaco potere" za ovim princom I Megan Markl, u Njujorku, piše newsweek.com.

Nakon paparaco fotki veliku pometnju napravila je vest o prvom službeom anagažmanu Kejt Midlton.

Misterije o njenom oporavku i lečenju su i dalje na snazi.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

00:05

Eksksluzivni paparaco Severine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track