OBJAVLJEN TESTAMENT METJUA PERIJA: Ovo je ZAOSTAVŠTINA poznatog glumca, a evo kome je ostavio više od MILION DOLARA
Foto: Printscreen YouTube

vredeo je oko 120 miliona dolara

OBJAVLJEN TESTAMENT METJUA PERIJA: Ovo je ZAOSTAVŠTINA poznatog glumca, a evo kome je ostavio više od MILION DOLARA

Pop kultura -

Metju Peri ostavio je testamentom više od milion dolara u povereništvu koje je osnovao nazvano po čuvenom filmskom liku Vudija Alena. Prema pravnim dokumentima do kojih je došao TMZ, pokojna zvezda Prijatelja, koji je 28. oktobra 2023. umro od predoziranja ketaminom u dobi od 54 godine, sačinio je testament 2009. u kojem je rekao da želi da ostavi 'većinu svojih stvari u fondu'.

On je stvorio fond pod nazivom Alvi Singer Living Trust - nazvan po Alenovom liku Ani Hol iz 1977. godine. U dokumentima se navodi da je vrednost lične imovine zvezde 'nešto više od milion dolara' - ovaj novac su njegovi izvršitelji pronašli kao dodatnu imovinu koja već nije u njegovom privatnom poverenju. Peri je vredeo oko 120 miliona dolara.

Metju Peri
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Zvezda koja je umrla, a da nikada nije imala dece, u svom testamentu je napravila razliku da bilo koje dete koje bi mogao da ima posle 2009. nema „eksplicitno pravo” na njegovo bogatstvo.

Glumac, koji je glumio Čendlera Binga u Prijateljima od 1994. do 2004. - zaradio je 20 miliona dolara godišnje od serije. Perijevi roditelji će verovatno preuzeti njegove glumačke honorare, kao i druge delove njegovog imanja, što uključuje njegove memoare iz 2022, prema Dej Pitnijevim fondovima i partnerki za imanje Taša Dikinson.

Peri je umro od 'akutnih efekata ketamina' i utapanja, pokazala je njegova obdukcija - a glumac je imao slične količine ketamina u svom organizmu kao bolnički pacijent pod opštom anestezijom.

Metju Peri, Kortni Koks, Prijatelji
foto: Printscreen YouTube

- Medicinsko odeljenje okruga Los Anđeles utvrdilo je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Metjua Lengforda Perija kao akutne posledice ketamina - saopštila je kancelarija mrtvozornika Los Anđelesa.

Faktori koji doprinose smrti gospodina Perija uključuju utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina (koji se koristi za lečenje poremećaja upotrebe opioida). Način smrti je nesrećan slučaj.

Peri je pronađen licem nadole u ​​hidromasažnoj kadi koja se nalazi pored bazena u njegovoj kući u Los Anđelesu u 16.17 časova 28. oktobra, zadivivši svet šoubiznisa i slomeći srca obožavalaca širom sveta. On je primao terapiju infuzijom ketamina kao tretman za depresiju, izvestio je lekar - ali poslednja sesija je bila nedelju i po pre nego što je umro, što znači da nije dovesti direktno do njegove smrti.

- Pri visokim nivoima ketamina pronađenim u njegovim postmortalnim uzorcima krvi, glavni smrtonosni efekti bi bili i kardiovaskularna prekomerna stimulacija i respiratorna depresija - zaključio je medicinski istražitelj Rafi Djaburijan.

Metju Peri
foto: Profimedia

Perijevi nivoi ketamina u krvi bili su 3.540 ng/ml u perifernoj krvi i 3.271 ng/ml u centralnoj krvi. Za pacijenta pod opštom anestezijom, u bolnici, nivo ketamina u krvi od 1.000 do 6.000 ng/ml bi bio normalan, objasnio je medicinski istražitelj.

Davljenju doprinosi verovatnoća potapanja u bazen dok je pao u nesvest; koronarna arterijska bolest doprinosi zbog pogoršanja ketaminom indukovanih miokardnih efekata na srce. Efekti bufrenorfina su navedeni kao doprinosni, iako nisu na toksičnim nivoima, zbog aditivnih respiratornih efekata kada su prisutni sa visokim nivoima ketamina. U svom organizmu nije imao alkohol, kokain, heroin, met ili fentanil. On je na licu mesta proglašen mrtvim, a vještak je 29. oktobra obavio obdukciju.

(Kurir.rs/DailyMail/A.G.)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track