NOVI DETALJI O SKANDALOZNOJ SLICI KEJT MIDLTON IZAZVALI JOŠ VEĆI HAOS: U celu fotošop AFERU umešan Vilijam, a svi se pitaju JEDNO
Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

evo šta se desilo

NOVI DETALJI O SKANDALOZNOJ SLICI KEJT MIDLTON IZAZVALI JOŠ VEĆI HAOS: U celu fotošop AFERU umešan Vilijam, a svi se pitaju JEDNO

Pop kultura -

Princ Vilijam je slikao Kejtin potret za Dan majki u samo 40 minuta pre nego što ju je princeza dva puta uredila u fotošopu kako bi je "učinila najboljom", objavljeno je danas.

Princ od Velsa je uslikao svoju nasmejanu porodicu kamerom kompanije Canon od 2.900 funti pre nego što je Kejt izvršila izmene kako bi poboljšala fotografiju uoči njenog javnog objavljivanja na Instagramu u nedelju.

Kejt Midlton
foto: Printscreen Instagram

Rečeno je da su pomoćnici Kensingtonske palate proveli nedelje planirajući da objave fotografiju princeze od Velsa kako bi ugušili zlobne spekulacije na društvenim mrežama o prirodi Kejtinog stanja od njene operacije u januaru, što je duboko uznemirilo i naljutilo par.

Umesto toga, kraljevska greška rezultirala je još jednom javnom eksplozijom teorija zavere. Princeza je kasnije objavila izvanrednu poruku "ja sam kriva" na Tviteru i Instagramu u kojoj je priznala da je „uređivala“ sliku – dodajući da „povremeno eksperimentiše“ kao „fotograf amater“ i izvinjava se zbog „bilo kakve zabune“ koju je slika izazvala, ali fanovma to nije bilo dovoljno.

Kaže se da je Kejt smatrala da je iskrenost „najbolja politika“ i da je želela da „prizna“ grešku u fotošopu. Princeza se osećala "užasno" zbog slike i pokušavala je da je učini "najboljom što može da bude", rekli su insajderi za Tajms - dodajući da je "mislila na sopstvenu decu kada je montirala sliku, nadajući se da izgledaju dobro".

Kejt Midlton
foto: Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Printscreen/Profimedia

Javno preuzimajući krivicu za greške, princeza je juče napisala:

- Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Želeo sam da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji slave imali veoma srećan Dan majki.

Kraljevski izvori rekli su da je princeza napravila 'manja prilagođavanja' na slici, za koju su se ona i njen suprug nadali da će biti divna 'neformalna' slika koji će podeliti na poseban dan.

- Ovo je bila amaterska, porodična fotografija koju je snimio princ od Velsa. Njihova Kraljevska Visočanstva želela su da ponude neformalnu sliku zajedničke porodice za Dan majki - rekao je izvor i dodao:

- Princeza je napravila manja prilagođavanja pošto je podelila u svojoj izjavi na društvenim mrežama, porodica Vels je zajedno provela Dan majki i provela divan dan.

Uprkos pozivima da se original objavi, Kensingtonska palata je saopštila da neće ponovo izdati neuređenu fotografiju Kejt i njene dece, što je samo po sebi izazvalo dalju debatu.

Kejt Midlton, poslednje pojavljivanje, operacija, Božić
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Palata se sinoć suočila sa sve većim pritiskom zbog debakla sa tvrdnjama da narušava poverenje javnosti. Pomoćnici palate nisu primetili nikakve znake fotošopa, ali se ne veruje da su princezin tim obavešten o uređivanjima, pre nego što je slika objavljena.

Međutim, postavlja se pitanje da li je slika previše dobra da bi bila istinita. Jedna crvena zastava možda je bila činjenica da je blistavi porodični portret snimljen za tako kratko vreme u petak. Zauzet raspored porodice Vels značio je da se slika mora napraviti dok se svi vraćaju kući sa raznih aktivnosti. Dan kasnije, Kejt je navodno poslala fotografiju svom timu. Nije poznato da li je neko od njenog tima mogao da vidi da je fotografija uređena u fotošopu, ali su zvona za uzbunu možda počela da zvone kada su dvorjani otkrili da je Vilijam snimio sliku.

Bez montaže, za Vilijama bi bio pravi podvig da napravi tako zadivljujuću fotografiju na kojoj svi članovi porodice istovremeno urlaju od smeha.

Postavljen je plan za objavljivanje fotografije i poruke od same Kejt u nedelju u 9 ujutro - ali ono što je ubrzo usledilo bilo je 24 sata intenzivnog ispitivanja dok se Palata suočavala sa pitanjima iz svih uglova zašto se činilo da je porodična fotografija digitalno izmanipulisana.

Kejt Midlton
foto: UnBoxPHD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svađa je zasenila jučerašnju službu povodom Dana krunisanja u Vestminsterskoj opatiji, koju je po prvi put vodila kraljica Kamila, u pratnji princa Vilijama, u kraljevom odsustvu dok se podvrgava lečenju raka. Umesto toga, Njegovo Veličanstvo je prvi put snimilo video poruku.

Juče je Kejt viđena na zadnjem sedištu automobila sa suprugom dok je odlazio iz Vindzora da bi otputovao u London na dva javna angažmana. Mail je saznao da je bila na putu za „privatni sastanak“ i da nije javno pratila Vilijama.

Slika je objavljena kako bi uverila javnost usred eskalacije teorija zavere na internetu o stanju Kejtinog zdravlja poslednjih nedelja, ali je u izvanrednom preokretu događaja izazvalo ono što se naziva „Kejtgejt“, pa čak i „Slivgejt“. Vilijam i Kejt imaju utvrđenu evidenciju izdavanja sopstvenih fotografija, koje je često snimila Kejt, a ne Vilijam, kako bi obeležili posebne prilike, uključujući rođendane njihove dece.

Ali princezino priznanje postavlja pitanja da li su – ili u kojoj meri – slike izmenjene u prošlosti. Konsultant za odnose s javnošću i krizne situacije Mark Borkovski nazvao je fijasko "ogromnim autogolom" i rekao da bi neobrađenu fotografiju trebalo objaviti kako bi se povratilo poverenje.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Rekao je:

- Moguće je da se ona kod kuće igra sa računarom i koristi AI alat, ali ako zaista žele da povrate bilo kakvo poverenje, trebalo bi da objave neuređenu fotografiju, ne može biti tako loše.

Gospodin Borkovski je rekao da je fotografija povodom Dana majki razotkrila problem odnosa s javnošću:

- To je problem, čini se da trenutno nema toliko zajedničkog strateškog razmišljanja u srcu kraljevske porodice, što dovodi do ovih problemi u kojima je veoma teško upravljati organizacijom u smislu PR-a.

Dodao je:

- To je noćna mora, čak ni mekše priče o Edvardu koji ove nedelje puni 60 godina nisu imale odjek, jer nikog ne zanimaju, zanimaju ih zvezde koje ih ne zanimaju sporedna glumačka ekipa i to je problem u ovom trenutku.

(Kurir.rs/DailyMail/A.G.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track