ŠOK U BOLNICI GDE SE LEČILA KEJT MIDLTON! Još jedan VELIKI SKANDAL na pomolu, osoblje optuženo za jezivu stvar, oglasila se PALATA
Foto: Lucy North / PA Images / Profimedia

strašno!

ŠOK U BOLNICI GDE SE LEČILA KEJT MIDLTON! Još jedan VELIKI SKANDAL na pomolu, osoblje optuženo za jezivu stvar, oglasila se PALATA

Pop kultura -

U bolnici u kojoj je Kejt Midlton lečena je došlo do bezbednosne provale - osoblje je optuženo da je pokušalo da pristupi njenoj privatnoj medicinskoj dokumentaciji.

Kejt Midlton
foto: AP Phil Noble, Lucy North / PA Images / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šefovi londonske klinike, gde je princeza od Velsa podvrgnuta planiranoj operaciji abdomena u januaru, pokrenuli su istragu nakon što se tvrdi da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi kraljevskim beleškama.

Jedan insajder je za Mirror rekao: "Ovo je velika povreda bezbednosti i neverovatno je štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neokaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice".

"Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palatu odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uverili palatu da će biti sprovedena potpuna istraga."

Kejt Midlton
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Celo medicinsko osoblje ostalo je krajnje šokirano i izbezumljeno zbog optužbi i veoma je povređeno što je kolega od poverenja mogao navodno biti odgovoran za takvo kršenje poverenja i etike."

Istraga dolazi usred brojnih spekulacija o princezinom zdravstvenom stanju o kome se ništa ne zna, a za koju je Kensingtonska palata rekla da će se pojaviti ujavnosti posle Uskrsa.

Teorije zavere koje se šire o njoj na internetu uključuju da je mrtva, da je zamenjena dvojnikom ili da je brak Velsa u krizi.

Istraga bolnice dolazi nakon što su se u ponedeljak pojavili video snimci i slike na kojima Kejt i princ Vilijam posećuju farmu u Vindzoru.

Kaže se da je Kejt svesna navodnog incidenta. Portparol palate je rekao: "Ovo je stvar Londonske klinike."

princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Krivično je delo da osoblje u bilo kojoj NHS ili privatnoj zdravstvenoj ustanovi pristupi medicinskoj dokumentaciji pacijenta bez saglasnosti kontrolora podataka lekara.

MailOnline je kontaktirao Met policiju, ali nisu odgovorili na optužbe. Londonska klinika je odbila da komentariše ove tvrdnje, ali je izjavila listu da čvrsto veruje "da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u vezi sa svojim medicinskim informacijama".

Londonska klinika, gde je princeza od Velsa lečena ranije ove godine, prvi put je otvorila svoja vrata 1932. godine. Njena lista slavnih pacijenata uključuje princa Filipa, princezu Margaret, holivudsku zvezdu Elizabet Tejlor i budućeg američkog predsednika Džona Kenedija.

Klinika je vodeći centar za lečenje raka koji prima pacijente na hemoterapiju, radioterapiju i druge tretmane. Od 1980-ih, članovi kraljevske porodice su otvorili brojne objekte na tom mestu.

(Kurir.rs/DailyMail/T.J.)

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja