KAD ON POPIJE VIJAGRU ZNALE SMO ŠTA TREBA DA RADIMO, INAČE SLEDI PAKAO: Iza muškog sna Hju Hefner krio stravičnu sudbinu zečica
Foto: Photo Wire / StarMax / Profimedia

bizarno ili ne?

KAD ON POPIJE VIJAGRU ZNALE SMO ŠTA TREBA DA RADIMO, INAČE SLEDI PAKAO: Iza muškog sna Hju Hefner krio stravičnu sudbinu zečica

Pop kultura -

Osnivač jednog od najekskluzivnijih časopisa svih vremena posvećenih muškoj populaciji, Hju Hefner, rođen je na današnji dan 1926. godine.

Hju Hefner, Plejboj vila
foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

On je čovek, koji je svojim stilom života promenio percepciju na svet, a bio je čovek u čijim su cipelama želeli svi da budu. Život je posvetio plavokosim i oskudno odevenim "zečicama", a važio je za najvećeg zavodnika svih vremena.

Detinjstvo

Rođen je kao stariji od dvoje dece Grejs i Glena Hefnera. Odrastao je u konzervativnoj porodici koja je živela skromno, ali ne i siromašno.

Hju Hefner, Plejboj vila
foto: BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hefnerov otac bio je računovođa, a o Hjuu i njegovom mlađem bratu Kitu najviše se bavila njihova majka. Hju je bio stidljivo i povučeno dete, a budući da su njegovi roditelji bili strogi, od sinova su zahtevali disciplinu i zabranjivali im alkohol, cigarete, čak i odlaske u bioskop.

Počeci

Plejboj, Hju Hefner, Zečice
foto: Profimedia

Po završetku studija, počeo je sa pisanjem duhovitih tekstova za Daily Ilinois, a nakon toga usledilo je i nešto što je najviše ličilo na današnji Playboy – studentski magazin Shaft.

Nakon sticanja diplome 1949. godine, Hju odlučuje da dugogodišnju vezu sa svojom školskom drugaricom Mildred Vilijams kruniše brakom. dobili su ćerku Kristi En i sina Dejvida Pola.

Hju Hefner
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, afere njegove supruge bile su ključni razglog njihovog razvoda 1959. godine, nakon čega Hefner nastavlja da živi život punim plućima.

Plejboj

Prvi broj magazina Plejboj (Playboy), čiji je prvobitni naziv trebalo da bude Stag Party (Momačko veče), ali nije bio dozvoljen zbog postojanja časopisa sa sličnim nazivom, nastao je u decembru 1953. godine.

Naslovnicu prvenca koji je ušao u istoriju, krasila je fotografija obnažene Merilin Monro, snimljena u periodu njenog proboja u svet glume.

Budući da nije bilo poznato kako će čitaoci i javnost odreagovati na ovakvu vrstu magazina, list nije bio datiran i potpisan.

Štampan u 70 hiljada primeraka, prvi broj Playboya postao je instant senzacija prodajom od 54 hiljade primeraka.

Hefner je pokrio troškove i zaradio za drugi broj koji se pojavio u januaru 1954. sa imenom izdavača, datumom, najavom da je reč o mesečniku i pozivom na pretplatu.

Njegova ideja od samog početka bila je da stvori magazin za muškarce koji će se baviti temom seksa, a koji će krasiti obnažene slike žena. Međutim, od samog početka Hefner je u glavi imao umetnost, a ne eksploataciju, bar je tako govorio.

Ogroman uspeh magazina inicirao je lančano otvaranje privatnih klubova u kojima su zaštitni znak bile hostese obučene u kostime zečica, a Hefner je otvarao i agencije za modele, producirao filmove, objavljivao knjige, izdavao muzičke ploče, čak vodio dve tok-šou emisije u kojima je plasirao svoje ideje i stavove.

Vila Hju Hefnera

Hefner je stvorio mit o svom životu i poslovnom carstvu objavljujući često reportaže o samom sebi, kao i o raznim elementima tog novostvorenog mita - o devojkama s kojima je živeo u zgradi Plejboja Mansion u Čikagu.

Plejboj zečice
foto: Michael Brennan / News Licensing / Profimedia

On je godinama živeo sa lepoticama čije su slike objavljivane na duplerici Playboya menjajući svoje ljubavnice na svakih nekoliko godina.

Plejbojeva vila bila je Hefnerova dugogodišnja rezidencija, gde je priređivao zabave i zabavljao goste, obično u prisustvu supermodela.

U pitanju je veliki kompleks sa 20 soba i zauzima prostor od 14.000 kvadratnih metara. Otprilike godinu dana pre nego što je Hefner umro, on je svoju vilu stavio na prodaju za 200 miliona dolara.

Plejboj, Hju Hefner, Zečice
foto: Profimedia

Međutim, Hefner ju je prodao za 100 miliona dolara milijarderu Darenu Metropoulosu, ali mu je dozvoljeno da nastavi da živi u njoj do njegove smrti 2017.

Tri braka

Hefner nije krio da voli žene i da su njegove "zečice" neretko i njegove ljubavnice, a iza sebe ima tri braka.

Kristal Hefner
Kristal Hefnerfoto: Profimedia

Nakon prvog razvoda, oženio se Kimberli Konrad 1989. i par je odgajao svoje dvoje dece u Plejboj vili pre nego što su se razdvojili 1998. godine, ali je njihov razvod okončan do 2010.

Njegov poslednji brak bio je sa Kristal Haris 2012. godine i par je ostao u braku do njegove smrti.

Kristal Hefner
Kristal Hefnerfoto: Allstar Picture Library / Alamy / Profimedia

Nakon njegove smrti 2017. godine, mnoge zečice iznele su šokantne tvrdnje o životu sa Hefnerom, a pojedine su iznele i bizarne tvrdnje koje su bacile negativno svetlo na njegov život.

Kako je izgledao život u vili?

Bivša Plejboj zečica, Izabela St Džejms, u svojoj knjizi "Bunny Tales" otkrila je da je Hju Hefner bio pomalo zavistan o svojim tabletama vijagre.

Izabela Džejms
Izabela Džejmsfoto: Profimedia

Tadašnjem 76- godišnjem osnivaču Plejboja Izabela je zapala za oko i hteo ju je u svojoj vili.

- Kad sam ga upoznala, bio je samo fin, i udvarao mi se kao što bi se svaki muškarac udvarao ženi. Sviđao mi se, bila sam fascinirana, želela sam odmor od studiranja i disciplinovanog života, a život u Plejboj vili se činio kao uzbudljiva prilika i stvar koju možeš da uradiš u životu - otkrila je Izabela za DailyStar.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Kad popije vijagru znale smo šta da radimo ili sledi pakao

Prema Izabeli, Hefner je uzimao male plave tablete dok je bio u divljim noćnim izlascima. Izabela je u svojoj knjizi tvrdila da bi Hefner imao seks s Plejboj zečicama samo dve večeri nedeljno.

Uz to, manekenka je napomenula da bi se to uglavnom događalo iste večeri kada su devojke s Hefnerom išle u noćni klub.

Hju Hefner
foto: Profimedia

- On je uzimao vijagru u određeno vreme u klubu, oko ponoći, i tako smo onda morale da krenemo tačno pola sata kasnije. A ako bismo htele da ostanemo u klubu, on bi nas ljutito terao da idemo. Nismo smele da flertujemo, čak i ako slavne osobe dođu i jave se Hefu i zastanu na trenutak da razgovaraju s bilo kojom od devojaka, on bi se jako uznemirio i pogledao bi obezbeđenje da ih isprati. Bio je jako ljubomoran - ispričala je Izabela koja je Hefnera upoznala dok je studirala.

Policijski sat i spavanje na travnjaku

Bivša Plejboj zečica Džena Bentli u Hefnerovu vilu ušla je sa 18 godina, a u razgovoru za Dejli Mejl otkrila je brojne pikanterije iz ove kuće.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Džena je otkrila da su devojke morale strogo da se pridržavaju određenih pravila, pa su samim tim potpisale ugovor o poverljivosti.

- Videla sam brojne slavne osobe koje su dolazile na intimne odnose u vilu, a u mnogim od njih sam i sama učestvovala. Za život u vili morala sam da napravim brojne pripreme. Prilično sam sigurna da su svakoj od nas strogo proveravali naše živote i ponašanje u prošlosti jer su morali da se uvere da nismo serijske ubice. Ono što smo dobile zauzvrat bilo je neverovatno - objasnila je za Dejli Mejl.

Džena Bentli
Džena Bentlifoto: Profimedia

Ona je otkrila i da je u vili postojao i policijski sat, a da svaka vrsta intimnosti je nosila sa sobom ogromne posledice.

- Da, imali smo policijski sat, ali nismo bile kao zatvorenici. Iako ste, ako biste propustili policijski sat, morali da spavate na travi. Bili su jako strogi oko toga. I nismo smele da imamo momke. Ako bismo samo upoznale nekog dečka, odmah bi usledilo izbacivanje iz vile - rekla je.

Zečice složne da nije sve bilo ružičasto

Kendra Vilkinson
Kendra Vilkinsonfoto: Profimedia

Zečica Kendra Vilkinson priznala je u svojoj knjizi da joj je seks sa Hefnerom bio toliko nepodnošljiv da nije mogla da ostane trezna.

"Morala sam da budem veoma pijana ili da pušim mnogo trave da bih preživela te noći – nije bilo načina da se to zaobiđe."

Još jedna zanimljivost koja se vezivala za život u Hefnerovoj kući bila je plata, odnosno džeparac, koji su zečice dobijale svakog petka.

Kendra Vilkinson
foto: Profimedia

"Morali smo da odemo u Hefovu sobu, da sačekamo dok nam on kaže u čemu sve nismo dobre i onda da tražimo naš džeparac. Svi smo mrzeli ovaj proces. A da smo izašle u grad tog petka, on nam ne bi dao novac. Držao nas je u šaci."

Bonus video:

00:19

Stanija pokazala grudi u toplijim krajevima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track