POSNI KAFE KOLAČ POSUT MRVICAMA OD CIMETA: Poslastica idealna za one koji poste, a aroma omiljenog napitka daje BOGAT UKUS RECEPT
Foto: Profimedia

PRIJATNO

POSNI KAFE KOLAČ POSUT MRVICAMA OD CIMETA: Poslastica idealna za one koji poste, a aroma omiljenog napitka daje BOGAT UKUS RECEPT

Žena -

Posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta se priperma za manje od sat vremena, pa spada u deserte koje ćete često da pravite, naročito za vreme posta.

Posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta se pravi za samo četrdeset minuta, ima ukus i aromu kafe, a posut je mrvicama cimeta. Odličan desert za sve osobe koje poste, vode računa o ishrani ili su vegani. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama. Evo kako se pravi posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta.

Sastojci:

Za cimet mrvice:

30 g oraha, iseckanih

30 g ovsenog brašna

30 g šećera

Kašika otopljenog šećera

Kašičica cimeta u prahu

Cimet
foto: Shutterstock

Za kolač:

160 g ovsenog brašna

65 g bademovog brašna

60 g kokosovog šećera

Kašika instant kafe u prahu

Kafa, Šoljica Kafe
foto: Profimedia

2 kašičice praška za pecivo

60 ml sojinog mleka

60 g pasirane jabuke

Recept za posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta

Za posni kafe kolač posut mrvicama cimeta zagrejte rernu na 180C. Napravite mrvice cimeta za posipanje tako što ćete kombinovati sve sastojke (orahe, ovseno brašno, šećer i cimet u prahu). Ostavite ih po strani. U veliku posudu za mešanje dodajte sve suve sastojke ovseno i bademovo brašno, kokosov šećer, instant kafu i prašak za pecivo. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

Napravite testo

Dodajte bademovo mleko i pasiranu jabuku u činiju. Dobro promešajte dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte testo u kvadratni pleh, koji ste podmazali ili obložili papirom za pečenje. Poravnajte smesu u plehu pa ravnomerno pospite mrvicama od cimeta.

bademovo mleko
foto: Profimedia

Pecite kolač

Pecite kolač 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne bude čista kada se ubaci u sredinu. Ostavite da se ohladi 10-15 minuta u tiganju pre rezanja i serviranja. Uživajte u posnom kafe kolaču posutom mrvicama od cimeta.

( Kurir.rs / Stvar ukusa / T. B )

Bonus video:

02:15

POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track