PONIŠTENA PRESUDA PROTIV BIVŠEG HOLIVUDSKOG MOGULA ZA ZLOSTAVLJANJA ŽENA Ovo je razlog ovog ŠOK OBRTA, isplivali sramni detalji
Foto: Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia

užas

PONIŠTENA PRESUDA PROTIV BIVŠEG HOLIVUDSKOG MOGULA ZA ZLOSTAVLJANJA ŽENA Ovo je razlog ovog ŠOK OBRTA, isplivali sramni detalji

Pop kultura -

Poništena je presuda protiv Harvija Vajnstina za seksualni napad odnosno teška seksualna krivična dela. Žalbeni sud u Njujorku presudio je da osramoćeni filmski producent nije imao pravedno suđenje, piše Daily mail.

Utvrđeno je da je sudija u tom slučaju pogrešio jer je dopustio ženama da svedoče o navodnim seksualnim napadima, a koji nisu bili deo optužbe protiv Harvija Vajnstina.

Harvi Vajnstajn
foto: Profimedia

Bivši holivudski mogul Harvi Vajnstin osuđen je u februaru 2023. na 16 godina zatvora u Los Anđelesu zbog silovanja i seksualnog nasilja, počinjenog 2013. godine.

Porota u Los Anđelesu osudila je Vajnstina 19. decembra 2022. za silovanje i dva seksualna napada na manekenku i glumicu poznatu samo kao Džejn Dou 1 (tim imenom se zaštitio njen identitet). Pre presude 23. februara Vajnstin je ostao pri tvrdnji da je nevin.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

03:04

Oslobađajuća presuda za smrt Željka Ristića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track