KRALJ JAVNO VARAO ŽENU, A ONDA JE OVA SCENA NAPRAVILA TOTALNI HAOS: Još jedna kraljevska fotografija fotošopirana? FOTO
Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

POSLE KEJT I ONI

KRALJ JAVNO VARAO ŽENU, A ONDA JE OVA SCENA NAPRAVILA TOTALNI HAOS: Još jedna kraljevska fotografija fotošopirana? FOTO

Pop kultura -

Evropski dvorovi kao da ne mogu bez fotošop skandala. Jedna takva afera zadesila je dansku kraljevsku porodicu nakon što je u petak objavljena slika kralja Frederika i kraljice Meri. Komentariše se da je slika rezultat fotošopa, ali i odraz realnog stanja u njihovom braku nakon velikog preljubničkog skandala koji ih je zadesio.

Ta slika je njihov prvi zvanični portret otkako su proglašeni za kralja i kraljicu Danske. Podsetimo, bivša kraljica Margareta II abdicirala je u korist svog sina u februaru prošle godine.

Utisak je mnogih da su Meri i Frederik fotografisani odvojeno, a da su zatim "dodati" na zajedničku sliku.

"Grozan fotošop, tako nespretan", "Je li ovo fotošopirano? Mislim, izgleda kao da su fotografisani odvojeno pa spojeni? Meri izgleda sjajno, a Frederik, pa kralj izgleda kao da se upravo otkotrljao iz kreveta", komentariše se.

Drugi ističu položaj njene ruke ispred ruke kralja Frederika, tvrdeći da izgleda neprirodno.

"Izgleda da je krajica Meri stavljena na Fredovu fotografiju. Položaj ruku je identičan", pišu na mrežama. Kao sporni izdvajaju se i detalji iza kraljevskog para odnosno beli stubovi i zlatasta blurovana pozadina. Nekiam se slika i dopala iako takođe tvrde da je u pitanju namontirani portret.

Kejt Midlton
foto: Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Fotografija je objavljena mesec i po dana nakon što je Kensigtonska palata objavila sliku Kejt Midlton i dece, Šartlot, Džoržda i Luja za Dan majki, ta slika je uređena kako je princeza od Velsa priznala pa se zbot toga i izvinila. Bilo je uočeno 16 grešaka na toj spornoj fotografiji koja je izazvala veliki skandal.

Reakcija danskog dvora je da se ne radi o fotošopiranoj slici Meri i Frederika.

Mnogi kažu da fotošop ima i te kako smisla zbog glasina da je kralj varao suprugu sa meksičkom rijaliti zvezdom Genovevom Kazanovom sa kojom je viđen u Španiji prošle godine. Slika tako dočarava distancu među njima dok je bliskost veštački napravljena.

kralj Frederik
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neki smatraju da je bivša kraljica abdiciriala da bi spasla brak sina i snaje koja je veoma važna za danski dvor.

kralj Frederik, kraljica Margareta II, danska kraljica, danski kralj
foto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

Komentariše se i da Meri i Frederik na slici (i pored fotošopa) izgledaju čudno: "Ima toliko napetosti! Da li su uopšte u isotj sobi ili je ovo montaža?"; "Zašto ju je varao, tako sam ljuta na njega", "Oh, izgleda prelepo, ali tako napeto! Nešto nije u redu".

Pojedini su primetili da kraljica izgleda veoma hladno pored muža i da je nerado pozirala za ovaj portret.

Danski dvor bio je i u januaru na udaru kritika zbog fotošopirane slike, obavljena je tada slika dece kraljevskog para, princa Vinsenta i princeze Džozefine, za njihov 13. rođendan. Komentarisalo se da je uzeta slika dece sa porodičnog porteta i da je od toga kreiran novi portret, piše Daily mail.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

02:38

TO JE BIO NEVIĐENI SKANDAL! ZATO SU SVUDA PROTESTI Novinar iz Toronta za Kurir: Sve je rezultat ŠIZOFRENOG STAVA KANADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track