PITALI PRINCA HARIJA DA LI JE SREĆAN ŠTO JE KOD KUĆE I NJEGOV ODGOVOR JE ODUVAO SVE: Evo šta je rekao posle bombastičnog pitanja
Foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

diplomatski

PITALI PRINCA HARIJA DA LI JE SREĆAN ŠTO JE KOD KUĆE I NJEGOV ODGOVOR JE ODUVAO SVE: Evo šta je rekao posle bombastičnog pitanja

Pop kultura -

Princ Hari stigao je juče u Britaniju zbog obeleževanja 10 godina Invictus games. Novinarske ekipe dočekale su ga nakon događaja u centru Londona, a njegova reakcija na pitanje - da li je srećan što je kod kuće ima veliki odjek. Video te reakcije pristiže nakon što je Čarls III rešio da se ne sastane sa sinom.

"Hari, da li si srećan to si kod kuće?", pitala je novinarka. "Zdravo", poručio je princ Hari sa osmehom na licu, a kako je pitanje ponovljeno, smeh je postajao sve glasniji pa je sin Čarlsa III i princeze Dajane na kraju rekao: "Drago mi je da vas vidim".

princ Hari
foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekima će sigurno zasmetati što nije bilo direktnog odgovora, ali članovi kraljevske porodice retko to čine u ovakvim situacijama. Smeh je rekao mnogo. "Pogledajte me, srećan sam", potrudio se da ostavi takav utisak.

Da li je zaista srećan što je otac previše zauzet da se vidi sa njim, kako je objašnjena odluka kralja?

"Kao odgovor na brojna pitanja i kontinuirana nagađanja o tome hoće li se vojvoda sastati sa svojim ocem tokom ove nedelje u Ujedinjenom Kraljevstvu, to, nažalost, neće biti moguće zbog punog rasporeda Njegovog Visočanstva. Vojvoda naravno razume očev dnevnik obaveza i razne druge prioritete i nada se da će ga uskoro videti", rekao je portparol Harija.

princ Hari
foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reči "razni drugi prioriteti" tumače se kao pikriveni napad na kralja Čarlsa koji daje prioritet svom radu nad odnosnom sa sinom.

Princ Hari biće u Britaniji do sutra, uputiće se zatim u Nigeriju gde će ga sačekati Megan Markl koja sa njim, očekivano nije u Londonu. U Africi će podržati dalju promociju Invictus games.

Megan Markl, princ Hari
foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Hari je 2020. prestao da obvlja službene dužnosti kao i njegova supruga. Par sa decom Arčijem Harisonom i Lilibet Dajanom živi u Kaliforniji.

Princ je i pre dva meseca bio u Londonu, video se tada sa ocem kratko u Klarens hausu. Odluka kralja da se ovaj put ne sretne sa sinom ocenjuje se čak i kao njegov prekor zbog svih skandala iz prošlosti. U međuvremenu monarh je odao ovakvo priznanje sinu Vilijamu. Podsetimo, Bakingemska palata je petog februara saopštila da kralj ima rak, Čarls III je 26. januara operisan u Londonu zbog benignog povećanje prostate.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track