POZNATE SRPKINJE OGLASILE SE POVODOM POTEZA BEJBI LAZANJE: Prosledio 50.000 evra u dobrotvorne svrhe! Evo šta su poručile (FOTO)
Foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

MEĐU PRVIMA KONSTRAKTA

POZNATE SRPKINJE OGLASILE SE POVODOM POTEZA BEJBI LAZANJE: Prosledio 50.000 evra u dobrotvorne svrhe! Evo šta su poručile (FOTO)

Pop kultura -

Hrvatski predstavnik na "Evroviziji 2024" Bejbi Lazanja prosledio je nagradu koju mu je dodelila država zbog ostvarenog uspeha na takmičenju (drugo mesto u finalu).

Sva sredstva odlučio je da donira u humanitarne svrhe, o čemu se naširoko priča širom Evrope.

- Zahvaljujem se hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000€. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatska Vlada donira 25.000€ Zavodu za pedijatrisjku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Nadalje, ostalih 25.000€ voleo bih da doniram Zavodu za pedijstrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala - poručio je Baby Lasagna danas.

Bejbi Lazanja
foto: Printskrin Instagram

Njegov gest oduševio je mnoge, uključujući i poznate ličnosti.

- Opet, koji car! - napisala je Konstrakta na društvenim mrežama, a emitkone srca i gorepomenute reči Baby Lasagne podelile su i glumica Anđelka Stević Žugić (nekadašnje Prpić) i voditeljka Marija Kilibarda.

Marija Kilibarda
foto: Printscreen

Glumica Milena Radulović i voditeljka Kristina Radenković, kao i mnogi drugi, lajkovale su objave koje prenose ovu informaciju.

Kristina Radenković, Beovizija
foto: Printscreen/RTS

Pobedu odnela Švajcarska

Na "Evroviziji 2024" je, podsetimo, pobedila Švajcarska sa pesmom "The Code", čiji predstavnik je bio Nemo. Drugo mesto je zauzeo Baby Lasagna iz Hrvatske sa numerom "Rim Tim Tagi Dim", a treće Aliona i Džeri iz Ukrajine sa pesmom "Teresa & Maria".

Predstavnica Srbije, Teya Dora, završila je 17. u finalu sa pesmom "Ramonda".

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video:

05:37

Duška Vučinić o utiscima sa Evrovizije, duhovitim komentarima i Bejbi Lazanji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track