SLAVNA GLUMICA NIKADA NIJE PREŽALILA SVOG KOLEGU: "Želeli smo da ostarimo zajedno, ali to se nije dogodilo", zbog ovog se KAJE
Foto: Profimedia

prelepa

SLAVNA GLUMICA NIKADA NIJE PREŽALILA SVOG KOLEGU: "Želeli smo da ostarimo zajedno, ali to se nije dogodilo", zbog ovog se KAJE

Pop kultura -

Slavna glumica stigla je u Kan, gde se održava čuveni filmski festival koji će trajati do 25. maja.

Fej Danavej ima 83 godine, njen dolazak na manifestaciju obradovao je publiku, a istorija pamti njenu uzbudljivu životnu priču.

Fej Danavej
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Fej Danavej, i u poznim godinama, prati trendove u modi, pokazuju slike sa Kanskog festivala 2024. Glumica je stigla u elegantnom odelu, idealnom za dnevne prilike, jednostavnim patikama i sa šeširom, koji je modni adut Kana svake godine. Šarena ešarpa pravi blagi kontrast sa bluzom prugastog desena.

Fej Danavej
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Glumica je slavu stekla ulogom u filmu "Boni i Klajd". Pored njenog velikog talenta, do izražaja je dolazila i njena nesvakidašnja prirodna lepota. I živela je veoma uzbudljiv ljubavni život.

Početak njenih veza bila je ona sa komičarom Lenijem Brusom. Ta romansa trajala je godinu dana, onda se verila sa Džerijem Šacbergom, ali veridba se nije pretvorila u brak. Snimanje filma „Mesto za ljubavnike“ donelo joj je ljubav sa italijanskim glumcem, Marčelom Mastrojanijem, koji je tada bio oženjen. Ona je uprkos tome planirala da se uda za njega.

„Kada se prisetim trenutaka sa njim, osećam kajanje. Jedan deo mene i dalje smatra da bismo, da smo se tada venčali, i sada bili u braku. Želja nam je bila da ostarimo zajedno. Ali, to se nije dogodilo", rekla je jednom prilikom, dok je on nju nazivao ljubavlju svog života.

Fej Danavej nagrađena je Oskarom, Zlatnim globusim, Emi nagradama. Priznata glumica bila je i kritikovana, pa joj je uručena "Zlatna malina" za ulogu u filmu „Mommie Dearest“.

Udavala se više puta, prvi brak ostvarila je muzičarem grupe „The J. Gelis Band“ Piterom Vulfom. Razveli su posle pet godina. Pre razvoda srela je Terija O’Nila, koji je postao njen drugi suprug. Javnost je saznala da su dobili sina Lijama, a oni su nekoliko godina kasnije rekli da su usvojili dečaka.

Danavej je bila učesnica jednog od najvećih skandala u istoriji Oskara, a njen ljubavni život obeležile su i veze Frederikom Forsajtom i sa Robertom Altmanom.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

01:18

IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track