CELA EVROPA POHRLILA U BEOGRAD: Za koncert Ramštajna spremni da izdvoje BOGATSTVO, smeštaj i do 2.000 evra, a AUTOBUSI SU PUNI
Foto: Promo, Paul Harries

ludnica pred spektakl na ušću

CELA EVROPA POHRLILA U BEOGRAD: Za koncert Ramštajna spremni da izdvoje BOGATSTVO, smeštaj i do 2.000 evra, a AUTOBUSI SU PUNI

Pop kultura -

Jedan od najpoznatijih bendova na svetu Ramštajn održaće dva spektakularna koncerta u Beogradu u okviru svoje velike Evropa Stadion turneje 2024.

Bina za dva koncerta 24. i 25. maja je spakovana u čak 77 šlepera, a za nju će biti potrebno šest dana da se montira. Jačina zvuka će oboriti sve dosadašnje rekorde jer će ići i do 2.040.000 vati!

Spektakl u najavi

Ramštajn
foto: Promo, Paul Harries

Članovi grupe su se često šalili na račun svojih nastupa kako ljudi uglavnom ne razumeju tekstove koje pevaju, pa moraju da im prirede šou kako ne bi zaspali, te je on mešavina humora, teatra i istočnonemačke kulture.

Od turneje "Mutter" 2001. za vizuelni sadržaj na koncertima brine se dizajner Roj Benet, a bina koju koriste od 2004. ima dva nivoa, sa mnoštvom pomičnih delova. I sve je propraćeno vatrom, eksplozijama i bogatim svetlosnim efektima, za čije osmišljavanje se pred polazak na turneju potroši sedam meseci, i na njemu radi 18 visokoprofilisanih inženjera.

Ramštajn
foto: Promo, Jens Koch

Ovo je treći put da Ramštajn dolazi u naš glavni grad i jedini je u regionu u kojme će svirati. Ako nešto u životu ne treba propustiti, to je svakako spektakl nemačke senzacije koji već 30 godina ne prestaje da istovremeno šokira i oduševljava planetu, a karata gotovo da nema.

Karte

Ramštajn
foto: Promo, Paul Harries

U slobodnoj prodaji, na zvaničnom sajtu mogu se još uvek pronaći karte, a cene se kreću od 8.900 do 12.900 dinara. Vip i Fan Pit ulaznice su mesecima unazad rasprodate.

Smeštaj

Zahvaljujući koncertima benda Ramštajn, zakazanim za 24. i 25. maj, svi hotelski kapaciteti u Beogradu su popunjeni, nedeljama unazad.

Veliki broj gostiju iz regiona, ali i drugih delova Evrope posetiće našu prestonicu, a procenjuje se da će biti 120.000 ljudi.

S obzirom na veliko interesovanje i spektakl koji se sprema, cene smeštaja u Beogradu su porasle, te se najjefitini smeštaj na Bookingu može pronaći za 70.000 dinara, a prosečna cena stana za noć je između 110.000 i 150.000 dinara.

A cene idu i do čak 234.000 dinara (2.000 evra) za jedno noćenje. Budući da se broj slobodnih soba može izbrojati na prste, alternativa su prigradska naselja ili Novi Sad.

U prigradskim naseljima cena je oko 100 evra, a cene u Novom Sadu nisu drastično skočile.

Cela Evropa pohrlila u Beograd

Budući da je Beograd jedan od 16 gradova na turneji Ramštajna, fanovi iz cele Evrope pohrlili su u našu prestonicu.

Ramštajn
foto: Promo, Paul Harries

Obožavaoci iz regiona su neprestano u kontaktu, a na mrežama se mnogi žale da su popunjeni i prevozni kapaciteti do Beograda.

Jedan korisnik društvenih mreža istakao je da su svi autobusi iz Zagreba puni, te da je gotovo nemoguće pronaći kartu.

ZABRANJENE stvari na koncertu Ramštajna:

Ramštajn
foto: Promo, Paul Harries
  • rančevi i torbe veće od 20×30 cm (veličina A/4)
  • akcione kamere
  • dronovi
  • selfie štapovi
  • profesionalne kamere sa odvojivim sočivima, profesionalni uređaji za video i audio snimanje
  • oružje
  • boce ili konzerve bilo koje vrste
  • predmeti koji se mogu koristiti kao projektil
  • laseri
  • bicikli, skuteri, roleri, skejtbordovi
  • hrana i piće
  • kišobrani (u slučaju kiše, ponesite kabanicu umesto njih)

STAROSNA OGRANIČENJA:

Ramštajn
foto: Promo, Jens Koch

Ulaz nije dozvoljen za decu mlađu od 6 godina. Osobe do 16 godina moraju biti u pratnji odraslih uz kartu po punoj ceni.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track