NOVI DETALJI EVROVIZIJSKE DRAME! Nakon diskvalifikacije predstavnik Holandije TRAŽIO SAMO JEDNU STVAR, a oglasio se i tužilac
Foto: RTS

i dalje dramatično

NOVI DETALJI EVROVIZIJSKE DRAME! Nakon diskvalifikacije predstavnik Holandije TRAŽIO SAMO JEDNU STVAR, a oglasio se i tužilac

Pop kultura -

Ovogodišnje izdanje Evrovizije definitvno su obeležili skandali, a prvi put u istoriji ovog prestižnog takmičenja dogodila se diskvalifikacija takmičara.

Iako je od kraja prošlo više od 2 nedelje, drama oko holandskog predstavnika Joosta Klajna se ne stišava.

Jost Klajn, Evrovizija 2024
foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je diskvalifikovan od strane Evropske radiodifuzne unije (EBU) svega par sati nakon velikog finala, a kako se navodi u izveštaju razlog tome je što je Klajn napao fotografa.

Slučaj je preuzela policija u samom švedskom Malmeu. Muzičar sada traži nove korake u istrazi protiv njega.

Tužilac u Malmeu Fredrik Jonson rekao je za švedski Expressen da „Joost i njegov advokat traže da se još nekoliko ljudi ispita u Holandiji“.

Međutim, navodi i da bi ovaj proces mogao da potraje, ako on na to pristane.

Holandija, Jost Klajn
foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

Joost je prijavljen policiji zbog pretnje fotografkinji. Advokat Jan-Ake Felt rekao je ranije švedskim medijima da postoji dogovor između muzičara i uprave.

- Bila je osetljiva situacija, nije želeo da se fotografiše po izlasku sa bine. Dočekao ga je njegov tim, ali je tu bio i fotograf kome je rekao da prestane da snima. Nakon toga je odgurnuo kameru. On poriče da je bilo kome pretio - rekao je Felt.

Uoči finala Pesme Evrovizije, holandska nacionalna TV stanica AVROTROS saopštila je da je kazna prestroga za ono što se dogodilo Pre nedelju dana Joost je imao svoj prvi koncert posle čitavog skandala na Pesmi Evrovizije.

Jost Klajn, Evrovizija 2024
foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nastupao je u holandskom gradu Enšedeu, u okviru festivala Freshtival Veekend. Koncert je počeo ubrzanom verzijom pesme 'Europapa', sa kojom se takmičio i na Evrosongu, a publika je gromoglasno pevala uz njega.

Ipak, nije izveo celu pesmu Joost tokom nastupa nije govorio o svojoj diskvalifikaciji, već je nekoliko puta ponovio da „ljubav uvek sve pobeđuje”. Isto je napisao i na svom Instagram profilu tokom koncerta.

(Kurir.rs/24sata.hr/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track