ZA DLAKU IZBEGNUT INCIDENT NA PROSLAVI ROĐENDANA KRALJA ČARLSA: Princeza Ana samo što se nije srušila s konja, kamera SVE SNIMILA
Foto: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

USPELA DA ISKONTROLIŠE

ZA DLAKU IZBEGNUT INCIDENT NA PROSLAVI ROĐENDANA KRALJA ČARLSA: Princeza Ana samo što se nije srušila s konja, kamera SVE SNIMILA

Pop kultura -

Sestra britanskog kralja Čarlsa doživela je peh na jučerašnjoj povorci Trooping the Colour u Londonu. Kamere su zabeležile kako se princeza Ana bori da ostane na konju koji se ponašao neukrotivo. Na svu sreću, uspela je da nastavi sa jahanjem. Da se desilo drugačije, bio bi pravi incident na proslavi službenog rođendana kralja Čarlsa III. Ta proslava protekla je u znaku povratka Kejt Midlton u javnost odnosno službenim dužnostima nakon višemesečne pauze.

Princeza Ana našla se u neprijatnoj situaciji dok su dvojica kraljevskih čuvara koji su takođe bili na konjima, jahali pored nje. Na kraju je preuzela kontrolu nad konjem i nastavila sa rutom.

Ćerka Elizabete II i princa Filipa bila je u povorci uz princa Vilijama i brata, princa Edvarda, kasnije su se pridružili ostalim članovima porodice na balkonu Bakingemske palate u Londonu, gde se pojavila i Kejt Midlton.

Uloga princeze Ane na paradi bila je "Gold-Stick-in-Waiting", što znači da joj je povereno da čuva bezbednost svog brata Čarlsa, koji će 14. novembra napuniti 76 godina. Britanski monarh prema tradiciji slavi dva rođendana, u novembru i druge subote u junu. Kralj boluje od raka, što je saopšteno petog februara, nekoliko nedelja nakon što je imao operaciju zbog benignog povećanja prostate, u Londonu.

Jučerašnji događaj protekao je u znaku Kejt Midlton koja se vratila javnom životu i nastavlja sa borbom sa rakom, kako je saopštila pre dva dana. Obaviće tokom leta nekoliko angažmana, ali se još neće vratiti poslu u punom obimu.

Kejt je najpre sa decom Šarlot, Džordžem i Lujem viđena u službenom automobilu, a zatim se kočijom uputila na svečanu paradu. Nosila je haljinu Jenny Packham, i šešir Philip Treacy.

Na kraju se pojavila na balkonu Bakingemske palate, gde je kralj Čarls na dirljiv način pokazao poštovanje prema njom uputivši joj tako i podršku. Ova dva člana dinastije boluju od kancera, a u skladu sa preporukama lekara, vratili su se dužnostima odnosno javnim nastupima. Monarh je to uradio pre više nedelja. Kejt je prekjuče napomenula da se lečenje koje je počelo krajem februara, odvija dobro, kao i da će trajati još nekoliko meseci. Zna se da je princeza 16. januara imala tešku operaciju abdomena u Londonu. Nije poznato sa kojom vrstom raka se bori.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track