Od početka je odnos između Kejt Midlton i kraljice Elizabete II bio oblikovan ne samo dužnostima i protokolima kraljevske porodice. Između njih se rodila duboka emocionalna veza.

Javnost je sve više uviđala da je obična građanka Kejt postala bitna figura u kraljevskoj porodici, naročito jer uživa nepodeljenu sklonost javnosti, a veza s kraljicom izazivala je mnogo interesovanja. Sve je zanimalo šta kraljica zapravo misli o današnjoj princezi od Velsa.

profimedia0844797882.jpg
Images / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad je Kejt ušla u kraljevsku porodicu udajom za princa Vilijama 2011, suočila se s teškim zadatkom prilagođavanja na život pod svetlima reflektora. U tom periodu odnos između nje i kraljice Elizabete II započeo je na profesionalni način, a kraljica je na Kejt gledala kao na buduću novu članicu porodice koja će se prilagoditi ulozi koja je očekuje. Kako su godine prolazile, njihov odnos je rastao i razvijao se u nešto mnogo dublje.

Prema rečima stručnjaka, kraljica je prema Kejt počela da pokazuje posebno poverenje, a insajderi tvrde je njihov odnos bio topao te pun brige i poverenja, poput odnosa bake i unuke.

kejt-midlton-profimedia0881845545.jpg
Thomas Krych/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: Thomas Krych/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica je Kejt smatrala osobom koja deli njene vrednosti i načela, ali je sposobna da izgradi sopstveni put unutar kraljevske porodice.

Kejt je svojim postupcima i odnosom prema ulozi buduće kraljice pokazala kraljici da je pouzdan i odan član porodice. Tokom raznih javnih i privatnih događaja njih dve su razvile jedinstvenu vezu koja je nadilazila puki profesionalni odnos.

shutterstock-114857485.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

"Kraljica je počela da veruje Kejt. Mislim da na prvu nije nikom verovala, jer svi igraju istu predstavu, a ta predstava je podrška kraljici. Ali s Kejt i kraljicom, to je išlo dublje od toga, postojala je prava naklonost. Mislim da je kraljica uvidela njenu snagu i videla da je brižna osoba koja ima tu neverovatnu povezanost s dužnošću", tvrdi Ingrid Suard, kraljevska stručnjakinja i urednica časopisa Majesty za Daily Mail.

profimedia0881874584.jpg
Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia 
foto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Kraljica je bila podrška Kejt u njenim ranim danima u kraljevskoj porodici, dajući joj savete i podršku da se uspešno prilagodi novoj ulozi.

Kejt je, s druge strane, izrazila svoje divljenje prema kraljici. U izjavama za medije isticala je da kraljica malim gestovima pokazuje brižan odnos prema njoj i njenoj deci. Njihov odnos bio je obogaćen međusobnim poštovanjem i razumevanjem, što je doprinelo jačanju veze između njih.

(Kurir.rs/ Glossy/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?