IMAO JE DIPLOMU ZA MUČENJE, INSISTIRAO DA GA ZOVU DOKTOR, NIKO NIJE SMEO DA GA GLEDA U OČI: On je najozgloglašeniji Gadafijev sin
Foto: Beta AP

bizarno

IMAO JE DIPLOMU ZA MUČENJE, INSISTIRAO DA GA ZOVU DOKTOR, NIKO NIJE SMEO DA GA GLEDA U OČI: On je najozgloglašeniji Gadafijev sin

Pop kultura -

Profesionalni PR, Fil Elvud, tokom svoje karijera radio je za mnoge tajkune, političare ali i najozloglašenije svetske tirane, o čemu je pisao u svojoj knjizi "Svi najgori ljudi".

U njegovom delu, posebno se izdvojio vikend sa Mutasimijem, sinom pokojnog libanskog diktatora Moamera Gadafija.

Naime, kako je navedeno u knjizi, Mutasim je insistirao da ga zovu Doktor, a Fil je tu informaciju dobio od Alija, bivšeg fudbalera i tadašnjeg šefa obezbeđenja ozloglašenog Doktora.

"Ne gledaj Doktora u oči. Ne staj Doktoru na put. Nikada. I obavezno ga zovi Doktor, nikad Mutasim," napisao je Fil u svojoj knjizi.

Na pitanje zašto mora da ga oslovljava tako, rečeno mu je da Gadafijev sin ima "diplomu mučenja", poznatiju kao "diplomu trećeg stepena", koju je dobio na Moskovskom državnom univerzitetu.

Kako je Fil opisao, Mutasim je izgledao u skladu sa svojim karakterom. Imao je dugu žutu kosu, upale oči i pepeljasto sivu kožu. Takođe je naveo da je, pored svoja dva telohranitelja, često bio u društvu žene po imenu Nataša.

"Sećam se da je bio poslednji dan Ramazana, petak uveče. Pobožni muslimani se tada, sve od zore pa do zalaska sunca, suzdržavaju se od jela, pića, pušenja cigareta ili seksa. Iako su Gadafijevi tvrdili da su pobožni i poštuju ta pravila, lično sam svojim očima video Doktora kako narušava tri od ovih navedenih stvari. Kasnije sam video i Natašu kako stiže i prilično sam siguran da nije došla da ga ušuška za laku noć," napisao je Fil i dodao kako Matasim nije dozvoljavao da se njegovo ime pojavljuje na računima plaćenim karticama pa se sve naplaćivalo njegovom "Amerikan Ekspres" karticom.

"Večera od 8.000 dolara. Devet apartmana na 29. spratu, redovne karte za "Cirko de Soleil", povorka od četiri automobila i mnogo flaša skupog šampanjca - sve je otišlo na Amerikan Ekspresa. A jedno jutro me je čak sačekao mejl da ću verovatno morati i da posetim izložbeni salon "Harli Dejvidsona", kupim kadilac "Eskalejd", kao i platim teleskop, šorceve i kartu za nastup Šer," dodao je Fil.

Fil je pisao i o tome kako je Doktor, jednom prilikom pretio sobarici jer je htela da očisti njegov apartman, a samo nekoliko meseci kasnije, njegov brat Hanibal, uhapšen je jer ju je pretukao.

"Postojao je dogovor da se Mutasimov apartman čisti isključivo kada se on sunča pored bazena. Lično sam dao vrataru napojnicu od 100 dolara da bi se to sprovelo u delo," naveo je Fil i dodao i kako je više puta morao da kontaktira njegovog dilera kako bi mu nabavio robu.

U svom romanu, Fil je naveo i da je pao u iskušenje da "skine malo s vrha" gomile koju je pronašao, ali je ubrzo shvatio da bi ga to koštalo života.

"U ormaru, koji je bio veličine moje spavaće sobe, našao sam tri crne aktovke od zmijske kože. Nisam mogao da odolim pa sam otvorio jednu i, pored pištolja, video sam pakete od 10.000 dolara u novčanicama od 100 dolara. Nikada u životu nisam video više novca. Bilo je ukupno oko 3 miliona dolara. Odvojio sam 1000 dolara iz jednog svežnja i zapitao se da li bi primetio da mu nedostaje? Da li bi primetio ako bih uzeo 20.000 dolara i time pokrio dug na mojoj kreditnoj kartici?" zapitao se Fil.

Da sve ovo nije šala, dokazano je kada je Filu naređeno da će zaista morati da ga isprati na "Cirko de Soleil", u povorci od četiri automobila i mnogo flaša skupog šampanjca, kao i da mu kupi kadilak, šorceve i kartu za nastup Šer.

"Pošto mu je bilo dosadno na "Cirko de Soleil", Doktor je odlučio da ode u kazino. Na ruletu je bio do ponoći. Izgubio je 25.000 dolara, što je moja godišnja plata. Kasnije to veče, tražio je da mu se rezerviše privatan avion za Natašu jer je trebala da se vrati u Los Anđeles, što je još 6.000 dolara," napisao je Fil i dodao da čak ni Šer nije uspela da istopi njegovo kameno srce.

"On nije sposoban za radost," dodao je.

Sledeće jutro, Fil je primetio da se karta se karta za Natašin let "promenila" sa 6 preko 16 hiljada dolara.

"Trebalo je izmiriti kockarske dugove," pomislio je Fil, a preneo Daily Mail.

Nakon što se Mutasim konačno odjavio iz hotela, celo osoblje, pa i Fil, pomislili su: "Hvala Bogu".

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:33

Takođe je svoj komentar dao i Džonatan Ingliš, glumac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track