Soul diva Erika Badu na Egzitu

Soul diva Erika Badu na Egzitu

Stil -
Američka pevačica nastupiće trećeg festivalskog dana, a prepoznatljiva je po svom muzičkom stilu u kojem kombinuje afričke ritmove i američki bluz, džez i fank

NOVI SAD - Američka soul pevačica Erika Badu (Erykah) nastupiće na glavnoj bini ovogodišnjeg Egzit (Exit) festivala u subotu 14. jula, najavili su organizatori na zvaničnom sajtu festivala.

Erika Badu, koja će nastupati trećeg festivalskog dana, u karijeri je osvojila četiri Gremi nagrade (Grammy), a prepoznatljiva je po svom muzičkom stilu u kojem kombinuje afričke ritmove i američki bluz, džez i fank.

Organizatori su najavili da će zvezde glavne bine ove godine biti i njujorški sastav Herkules end lav afer (Hercules And Love Affair) koji će nastupiti dan ranije, u petak 13. jula. Sastav Herkules end lav afer muzički je projekat koji predvodi di - džej Endi Butler (Andy), a tokom njihovog nastupa publika će imati prilike da čuje spoj starog disko i modernog elektronskog zvuka u hitovima kao što su Blajnd (Blind) i Ju bilong (You Belong). Na Fjužn (Fusion) bini, pored već najavljenih Toj dolsa (The Toy Dolls) i benda Litl dregon (Little Dragon), nastupiće i britanski sastav Sitizens (Citizens!) čiji će album prvenac, pod nazivom "Here We Are", biti objavljen u maju ove godine.

Na ovogodišnjem Egzit festivalu nastupe su do sada potvrdili i legendarni britanski pop sastav Đuran đuran (Duran Duran), popularni Gans end rouzis (Guns"n"Roses) i rokenrol atrakcija Vulfmader (Wolfmother).

Na glavnoj bini nastupiće i nesvakidašnja pevačica Bet Dito (Beth Ditto) sa svojim bendom Gosip (Gošip), američki sastav Nju order (New), kao i britanci Skindred i Plen bi (Plan B). Ljubitelji elektronske muzike će na Dens areni (Dance) imati prilike da slušaju i dzi- džejeve kao što su Riči Havtin (Rićie Hawtin), Feliks da hausket (Felix Da Housecat), Mis Kiten (Miš Kittin) i Loren Garnie (Laurent Garnier), a nastupe su potvrdili i predstavnici izdavačke kuće Cadenza.

Egzit festival će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a popularni kamp Egzit vilidž (Village) će biti otvoren od 10. do 17. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track