Kubanski glumci se "izgubili" u Majamiju

Kubanski glumci se "izgubili" u Majamiju

Stil -
Dvoje glumaca krenulo je na premijeru, ali su do Njujorka stigli samo njihovi prazni koferi

NJUJORK - Dvoje kubanskih glumaca nestalo je na putu za Njujork, gde je trebalo da prisustvuju na čuvenom filmskom festivalu "Trajbeka" (Tribeca Film Festival) na premijeri film "Jedna noć" (Una Noche) - koji upravo govori o pokušajima troje kubanskih maloletnika da pobegnu od siromaštva i započnu novi život u Majamiju.

"Nismo imali nikakav kontakt sa Anailin de la Rua de la Tore (Anailin de la Rua de la Torre) i Havijerom Nunjesom Florijanom (Javier Nunez Florian)", saopštila je služba za informisanje Festivala, navodeći da se samo Darijel Arećada pojavio na premijeri 19. aprila.

Producent filma Sendi Peres Agila (Sandy Perez Aguila) rekao je američkim novinama da je poslednji put kubansku glumicu i glumca video na aerodromu u Majamiju, gde su presedali na putu za Njujork.

Kada je Agila prijavio nestanak glumaca u policiju Majamija, rečeno mu je da je potrebno sa prijavom sačekati 24 sata, a kada je došao u Njujork i otvorio kofere glumaca - oni su bili prazni.

"To je bilo vrlo čudno", reako je Agila "Los Anđeles tajmsu" (Los Angeles Times), dodajući da nije bilo nikakvog govora o bekstvu u inostranstvu u njihovim međusobnim razgovorima, kao i da su glumci bili uzbuđeni zbog predstojeće njujorške premijere, preneo je Rojters.

Poslednjih godina bilo je nekoliko slučajeva bekstva poznatih Kubanaca u SAD, s namerom da nastave karijeru u inostranstvu.

Tako je 2005. pobegao čuveni baletski igrač Rolando Sarabija, koji je postao član Kubanskog klasičnog baleta u Majamiju. Sedam članova olimpijske kubanske fudbalske reprezentacije posle utakmice sa SAD na Floridi, 2008. godine je zatražilo azil, podseća britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track